Fudbal

Murinjo "preuzeo krivicu" posle debakla u Norveškoj: Nisam imao izbora, tim mi je limitiran

Komentari

Autor: Euronews

22/10/2021

-

13:30

Murinjo "preuzeo krivicu" posle debakla u Norveškoj: Nisam imao izbora, tim mi je limitiran
Murinjo "preuzeo krivicu" posle debakla u Norveškoj: Nisam imao izbora, tim mi je limitiran - Copyright Mats Torbergsen/NTB Scanpix via AP

veličina teksta

Aa Aa

Najteži poraz u trenerskoj karijeri doživeo je sinoć Žoze Murinjo, kada je njegova Roma na gostovanju norveškom Bodou u meču grupne faze Lige konferencija, ponižena sa 6:1. Njegovi izabranici odigrali su katastrofalnu utakmicu i ubedljivim porazom znatno otežali svoju šansu za osvajanje vodećeg mesta grupe C. Posle meča Murinjo je preuzeo odgovornost, ali je izjavio da nije imao mnogo izbora, pošto mu je tim limitiran.

“Da mogu, uvek bih igrao sa istih 11 igrača. Znam da je riskantno, jer imamo veliki jaz u kvalitetu dve grupe fudbalera. Svestan sam kvaliteta ovog tima, ali sam opet očekivao bolji odgovor. Nikada nisam krio da nam je tim limitiran, 13 igrača predstavljaju jednu ekipu, ostali su na sasvim drugom nivou. Sad me barem više niko neće pitati zašto uvek izvodim istu postavu“, rekao je Portugalac posle utakmice.

Podsetimo, uprava Rome mu je ove sezone obezbedila 97 miliona evra za pojačanja.

Murinjo je potom, pomalo “politički“, preuzeo odgovornost na sebe.

“Bodeov prvi tim je bolji od našeg drugog i na kraju, slavila je bolja ekipa. Prihvatam odgovornost što sam birao ove igrače. Da sam izveo najjaču postavu i da se neko povredio, možda bismo primili četiri ili pet golova protiv Napolija u nedelju i onda bi me opet okrivili. Nisam slučajno pre mesec dana rekao da moramo da odemo u Vatikan da se pomolimo da ne bude povreda, znao sam o čemu se radi. Stvar je jasna, moraju da mi igraju isti igrači na terenu i da ih guram do ivice iscrpljenosti“, zaključio je Murinjo.

Komentari (0)

Sport