Fudbal

Zvanično: Juventus i Pirlo završili saradnju

Komentari

Autor: Euronews

28/05/2021

-

12:04

Zvanično: Juventus i Pirlo završili saradnju
Zvanično: Juventus i Pirlo završili saradnju - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalski klub Juventus i trener Andrea Pirlo završili su saradnju posle godinu dana. Prema najavama, novi šef struke "stare dame" trebalo bi da bude Masimilijano Alegri.

Nekada veliki igrač prošlog leta seo je na klupu Juventusa, ostao je bez titule u Seriji A, u Ligi šampiona eliminisan je od Porta, a svoju misiju u Torinu završio je sa peharom Kupa Italije. 

"Hvala Andrea. To su prve reči koje svako od nas mora da izgovori na kraju posebnog iskustva koje smo prošli zajedno.

Pre godinu dana Andrea Pirlo, ikona svetskog fudbala, počeo je novu avanturu na klupi Juventusa, njegovu prvu kao trenera. Da bi se to uradilo potrebna je, na prvom mestu, hrabrost, kao i svest o svojim mogućnostima, posebno u periodu koji je nosio hiljadu poteškoća.

Andrea je to i učinio: počeo je (a sigurni smo da će napraviti briljantnu trenersku karijeru) proces transformacije, traženja i često nuđenja ideja i iskustava koja je sticao kao šampion", stoji u objavi na zvaničnom Tviter nalogu Juventusa i dodaje se:

Pošto se u fudbalu računaju samo pobede, podsetimo se da je u prethodnom periodu Juventus osvojio dva trofeja i ostvario neke briljantne pobede, od San Sira do Nou Kampa.

Zbog svega toga, hrabrosti, posvećenosti, strasti koju je donosio svakog dana, naša zahvalnost dolazi od srca. I želimo mu sve najlepše u budućnosti, koja će sigurno biti prelepa."

Komentari (0)

Sport