Fudbal

Kadeti Srbije bolji od Hrvatske: Mateja Bubanj odveo "orliće" u elitnu rundu kvalifikacija

Komentari

Autor: Euronews

27/10/2021

-

15:50

Kadeti Srbije bolji od Hrvatske: Mateja Bubanj odveo "orliće" u elitnu rundu kvalifikacija
Kadeti Srbije bolji od Hrvatske: Mateja Bubanj odveo "orliće" u elitnu rundu kvalifikacija - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa


Kadetska selekcija Srbije pobedila je Hrvatsku 1:0 (0:0) i obezbedila je plasman u elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Izraelu.

Patili su "orlići" u prvih pola sata, imali su i sreće u dve situacije, ali su onda pokazali i kvalitet i karakter i do kraja meča uspeli su da pobede Hrvatsku 1:0 (0:0) i time obezbede drugi mesto u Grupi 10, a samim tim i nastavak kvaklifikacija za EP u Izraelu 2022. godine. Pored Srbije u elitnu rundu (32 selekcije) plasman je obezbedila i Bugarska koja je pobedila u sve tri utakmice.

Izabranicima selektora Radovana Krivokapića je bilo potrebno da ne izgube od Hrvatske kako bi prošli dalje i možda je to bio uzrok slabijeg ulaska u meč. Bilo je i očekivano da Hrvati više rizikuju jer im je jedino pobeda omogućavala prolaz dalje. Luka Vrbančić je potvrdio kvalitet, pogodio je u sedmom minutu okvir gola, fudbalri Srbije teško su izlazili na kraj sa njim. Na njegov centaršut i slabiju procenu golmana Marinkovića, Ruškovački je šutirao ka golu, ali je na samoj gol liniji Vukičević uspeo da izbije loptu u korner.

"Orlići" nisu uspeli za 45 minuta da ugroze rivala bez obzira što su uspeli u poslednjih dvadesetak minuta da uspostave ravnotežu. Podatak da nisu imali šut u okvir gola, za razliku od četiri Hrvatske možda i najbolje oslikavaju dešavanja na terenu iz prvog poluvremena.

Drugi deo meča protekao je u znaku Srbije. Počeo je lepom kontrom "orlića" koju je udarcem završio Jovan Šljivić. Njegov šut sa 14 metara uspeo je da odbrani Klarin. Srbija je u nastavku bila daleko bolja, vezni red je uspostavio kontrolu meča, razigralo se i Jovan Milošević pa je on bio inicijator vođstva u 63. minutu. Napadač Vojvodine je primio loptu na 16 metara, ostavio je dvojicu igrača iza sebe, šutirao dobro ali je Klarin odbranio. Međutim, odbijat je Mateja Bubanj sa pet metara ubacio u mrežu. Do kraja meča Srbija nije dozvolila rivalu da ugrozi Marinkovića, sem udarca Krivaka u poslednjem minutu, pa je savim zasluženo slavila. Na kraju je Veljko Mrosavić je isključen zbog faula s leđa, sasvim nepotrebno.

Srbija je igrala u sastavu: Marinković, Đekić (od 84. Kostadinović), Vukičević, Serafimović, Mirosavić, Kovačev (od 46. Bubanj), Stojanović (od 89. Džodić), Stanković, Šljivić, Milošević, Nikolašević (od 80. Nedeljković).

Komentari (0)

Sport