Fudbal

Liga šampiona: Remi Milana i Porta, Real bolji od Šahtjora

Komentari

Autor: Euronews

03/11/2021

-

20:48 >> 20:57

Liga šampiona: Remi Milana i Porta, Real bolji od Šahtjora
AP Photo/Manu Fernandez - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

U 4. kolu Lige šampiona u grupi B, Milan i Porto su na San Siru odigrali nerešeno 1:1, bio je to prvi osvojeni bod domaćina u najelitnijem takmičenju.  

Izgledalo je da će "rosoneri" doživeti još jedan neuspeh, u 6. minutu izgubili su loptu na svojoj polovini, krenula je akcija gostiju, Marko Grujić je proigrao Luisa Diaza koji je udarcem iskosa pogodio - 0:1.

U 25. minutu još jedna šansa za goste, posle udarca glavom Mehdija, odlično je intervenisao golman Tatarušana koji je izbacio loptu u korner.

Uzvartio je Milan u 32. minutu, Oliver Žiru je ciljao gornji desni ugao, mnogi su već videli loptu u mreži, ali je usledila  još bolja odbrana golmana Portoa Dioga Koste koji je sa nekoliko sjajnih intervencija doprineo da Porto ostane neporažen.

Gosti su  mogli da uvećaju prednost na početku drugog dela, Otavio je iz peterca šutirao glavom i pogodio prečku. Pet minuta kasnije, stigla je kazna za promašaj, udarac Žirua odbranio je Kosta, u nastavku akcije pokušao je Kalulu a lopta se od Mbembe odbila u mrežu -1:1.

U grupi D, Real Madrid je savladao Šahtjor rezultatom 2:1 (1:1), a dvostruki strelac bio je neumoljivi Karim Benzema. Oba pogotka Francuzu je pripremio Vinisijus.

Počelo je šansom za goste, u 11. minutu Alan Patrik je pogodio stativu.

U 24. minutu gosti su se poigravali u svom šesnaestercu, Vinisijus je oteo loptu Marlonu, asistirao Benzemi  koji je bio na pravom mestu da zatrese mrežu - 1:0. Bio je to hiljaditi gol Reala u evroskim takmičenjima.  

U 39. minutu lepa kombinacija gostiju. Na dubinsku loptu Alan Patrik grudima je proigrao Fernanda koji je snažnim šutem matirao Kurtou - 1:1.
Golman Madriđana bio je na visini zadatka u 45. minutu. Fernando je bio u idelnoj poziciji da ga matira, a Belgijanac je izvrsno reagovao i sprečio promenu rezultata.
Fantastičnu akciju izveli su Madriđani u 61. minutu. Pasove su izmenjali Vinisijus i Kazemirio, a Benzema je završio pogotkom za 2:1.                           

Liga šampiona, četvrto kolo

Grupa A

21:00: Mančester siti - Klub Briž (TV Arena Sport 1)
21:00: Lajpcig - Pari sen Žermen (TV Arena Premium 2)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa B

18:45: Milan - Porto 1:1 (0:1)
/Mbemba 61 autogolg - Luis Diaz 6/ 
21:00: Liverpul - Atletiko Madrid (TV Arena Premium 1)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa C

21:00: Borusija Dortmund - Ajaks (TV Arena Sport 2)
21:00: Sporting - Bešiktaš (TV Arena Sport 3)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa D

Real Madrid - Šahtjor 2:1 (1:1)
/Benzema 14, 61 - Fernando 39/ 
21:00: Šerif - Inter (TV Arena Premium 3)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari (0)

Sport