Fudbal

Ćavi predstavljen kao novi trener Barselone: Ne poredite me sa Gvaridolom, on je najbolji na svetu

Komentari

Autor: Euronews

08/11/2021

-

14:43

Ćavi predstavljen kao novi trener Barselone: Ne poredite me sa Gvaridolom, on je najbolji na svetu
Ćavi - Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

veličina teksta

Aa Aa

Navijači Barselone, njih oko 10.000 dočekali su novog trenera Ćavija Ernandeza na "Kamp Nou", koji je ponosno sa Laportom otpevao klupsku himnu.

"Nisam želeo da budem uzbuđen, a veoma sam uzbuđen. Mi smo najbolji klub na svetu i trudićemo se da postignemo uspeh. Barselona ne može sebi da priušti ni remi, ni poraz. Moramo da pobedimo svaku utakmicu", rekao je Ćavi navijačima na predstavljanju i sa predsednikom Đoanom Laportom se preslio u pres salu.

Govoreći da Barselona ne prolazi kroz najbolji period u istoriji, Ćavi je istakao da su ga emocije i lepe uspomene vratile na "Kamp Nou".

"Naježio sam se kako su me navijači dočekali, ne možemo da ih izneverimo. Moja ideja je da pomognem timu. Teško je biti igrač Barselone, posebno psihološki. Moramo da napravimo tim, kad god sam u karijeri imao pravila i red uspevao sam. Nije disciplina red. To su pravila i poštovanja istih".

 

 

Povrede su razorile tim.

"Očigledno je da smo svi zabrinuti, mnogo je povređenih. Moramo da uvedemo red, da vidimo gde su problemi i da nađemo rešenja. To je zadatak medicinske eslužbe. Imamo ideju kako ćemo to uraditi, pričali smo sa predsednikom".

Rezultati su generator uspeha.

"Već razmišljam o Espanjolu, igramo derbi kod kuće i spremaćemo ga da ga dobijemo. Moramo da počnemo ponovo da pobeđujemo, evidentno je da situacija nije najbolja. Ali..."

Učio je kaže Ćavi od svih trenera koje je imao. Priznaje da je imao sreće da ga kroz karijeru vode mnogi dobri treneri, ali za njega je Gvardiola poseban.

"On je za mene referenca, najbolji trener na svetu. Ali, svako poređenje sa njim je loše za mene. Znam gde sam, moramo da zahtevamo maksimum od svih i rezultat će doći".

Razgovarao je sa Laportom o pojačanjima, ali prevashodni plan je da oporavi sve igrače jer veruje u njihov potencijal. Bilo bi bolje da je i Leo Mesi tu, ali...

"Da, želim da treniram i Mesija i Etoa i Ronaldinja. Mesi mi je poslao poruku i poželeo sreću. Međutim, ne možemo više da razmišljamo o igračima koje nemamo", zaključio je Ćavi koga čeka veliki posao.

Komentari (0)

Sport