Fudbal

Ćavi odradio prvi trening: Igrači Barselone stigli dva sata pre početka

Komentari

Autor: Euronews

09/11/2021

-

13:56

Ćavi odradio prvi trening: Igrači Barselone stigli dva sata pre početka
Ćavi - Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

veličina teksta

Aa Aa


Novi trener Katalonaca Ćavi Ernandez odradio je jutros prvi trening. Sa maksimum "ako hoćemo da imamo red moramo sami da ga uverdemo i poštujemo", Ćavi Ernandez je startovao danas na užarenoj trenerskoj klupi Barselone.

Svi igrači na koje je mogao da računa, a to su bili Injaki Penja, Neto, Mingueza, Umitit, Riki Puđ i Luk de Jong stigli su u devet ujutru, dva sata pre početka treninga, dok je trener dao sam primeri i u "Despiju" bio već u 8.30. Uz zdrave igrače, na prvom okupljanju bili su i povređeni Erik Garsija, Brajtvajt, Pedri, Ansu Fati, Niko, Serhio Roberto, Pike i Dest.

 

 

Da bi mogao da odradi kakav-takav trening, na kome je igračima objašnjavao šta će tražiti od njih, pozvao je i igrače iz B tima Barselone Komasa, Marmola, Sanza, Abdea, Jutgla, Arandu i Ahomača.

Dobar deo sastanka sa igračima obuhvatao je razgovor o uvođenju novih pravila ponašanja koja podrazumevaju zajedničke obroke, vođenju računa o odmoru i spavanju, provođenje više vremena u Fitnes i SPA centrima. Ukratko, kažu novinari "Marke", Ćavi traži od igrača isto ono što su treneri ranije tražili od njega: posvećenost fudbalu 24 sata u meri da se svaki trening, utakmica dobro odrade, ali i da se telo odmori i pripremi za naredni dan.

Teško će Ćavi imati vremena bez 20 fudbalera (po 10 u reprezentacijama i rehabilitacijama) da do 20. novembra i meča sa Espanjolom imputuje neke svoje ideje u tim. Ali, bitno je da ima plan, veliku podršku i uprave i navijača.

Komentari (0)

Sport