Fudbal

Od tragičara protiv Škotske do junaka u Portugalu: Nestvarna godina Aleksandra Mitrovića

Komentari

Autor: Euronews

15/11/2021

-

09:22

Od tragičara protiv Škotske do junaka u Portugalu: Nestvarna godina Aleksandra Mitrovića
Mitrović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Aleksandar Mitrović. Mister "Mitrogol". U reprezentaciji Srbije rekorder, 44 gola na 69 utakmica, uvek u dresu sa državnim grbom gol ikona.

Jedna nestvarna godina je iza njega. Prošao je golgotu, ličnu jer ga niko nije osuđivao, kada je 12. novembra 2020. promašio penal protiv Škotske i time propustio priliku da odvede Srbiju na EURO 2021. Izborio se sam sa sobom, svojim demonima i uz pomoć selektora Dragana Stojkovića Piksija koji je verovao u njega, porodice, saigrača, izrastao je 14. novembra 2021. u heroja nacije jer je golom u 90. minutu srušio Portugal i odveo je Srbiju na Mundijal u Katar 2022.

"Mislim da pune tri noći nisam spavao posle utakmice sa Škotskom. Ubeđen sam da je to najgori trenutak u mojoj dosadašnjoj karijeri. Nemam nikakvu dilemu... Prihvatio sam odgovornost kada je selektor izdiktirao imena izvođača, verovao sam da mogu da dam gol, ali serija je prekinuta odmah posle mog šuta. Toliko smo želeli odlazak na Prvenstvo Evrope, a moj promašaj je sve to pokvario", govorio je Mitrović nekoliko dana posle tog meča sa Škotskom.

Kad neko ima mentalitet pobednika, kad ima golgeterski gen, ekstra kvalitet, a pogotovo kad oseti podršku onda nema te prepreke koja ne može da se preskoči. Skočio je "Mitrogol" kada je trebalo nebu pod oblake i jednom zauvek oterao taj tamni oblačić iznad svoje glave koji ga je u poslednjih godinu dana podsećao na tu tmurnu noć sa stadiona "Rajko Mitić".

 

 

"Hoće čuka da mi stane. Jedna velika pobeda, došli smo ovde da igramo fudbal, bili smo bolji i na kraju zasluženo slavili. Vratilo se sve za Škotsku, onako, sa kamatom. Kada si iskren i kada se trudiš uvek se sve vrati, potrebno je samo vreme. Ekipa i ja, selektor, verovali smo u uspeh. Drago mi je zbog svih, znamo koliko smo sreće doneli našem narodu. Ne mogu da nađem reči kojima bih opisao ovaj neverovatan osećaj. Smeje mi se i plače mi se", rekao je Mitrović sinoć.

Aleksandar Mitrović, "Aleksandar veliki". Vrhunski golgeter, ali i jedan iskren čovek, pravi sportista koji je tokom karijere uspeo da pobedi samog sebe više puta ili kako je on voleo da kaže,  "da pobedi svoju ludu glavu". Srbija je na Mundijalu, to je najvažnije.

Komentari (0)

Sport