Fudbal

Selektor verovao u pobedu u Lisabonu: Znao sam da imamo potencijal za Katar

Komentari

Autor: Euronews

17/11/2021

-

21:57

Selektor verovao u pobedu u Lisabonu: Znao sam da imamo potencijal za Katar
Piksi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković, sumirao je utiske nakon pobede u Portugaliji, kojom je naša zemlja izborila plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru sledeće godine.

"Pobedili smo veliku Portugaliju u Lisabonu u utakmici koja je bila presudna. Od početka našeg druženja, od marta ove godine, verovao sam da Srbija ima potencijal da odigra za ono mesto koje vodi na Mundijal. Bio sam siguran u to, i uspeo sam da taj optimizam prenesem na igrače", rekao je Stojković u razgovoru za RTS pa potom i nastavio:

"Svaka priprema utakmice traži određenu dozu koncentracije i strategije. Naša taktička opredeljenost - da igramo napadački fudbal, donela nam je to što ja želim da vidim - da Srbija bude lepršava, lepa, koncentrisana, napadački raspoložena... Nismo se bojali Portugalije. Rekao sam im da se igra finale i da smo mi tim koji se pita kakav će ishod biti na kraju meča. Apsolutno nas ne interesuje ime protivnika. Interesuje nas samo ono što mi radimo i ono što možemo da uradimo", rekao je selektor.

Naša reprezentacija doživela je transformaciju kada je ekipu preuzeo popularni Piksi.

"Ova Srbije je pokazala novo lice, fudbal kakav ja volim da vidim - prelep, zrači lepotom, na nivou svetskih ekipa. Zašto su oni (Portulaija) bolji od nas? Ja to ne prihvatam. Ovaj rezultat je jedan poklon narodu, uostalom igrati za svoju otadžbinu je nešto što svaki igrač može da poželi. A kada se to ostvari, onda mora da da sve od sebe, da se žrtvuje za tim, a gledaoci to prepoznaju i umeju da pozdrave. Osetili smo veliku podršku, ljudi su prepoznali da je odnos prema dresu onakav kakav treba da bude."

Poslednje minute utakmice, Stojković nije bio na klupi.

"Poslednja četiri minuta sam bio u našoj svlačionici, bilo je to previše za mene... Mislio sam da je lopta pogodila spoljni deo mreže, ali kada sam video naše igrače, jasno mi je bilo da je to gol koji nas vodi na Svetsko prvenstvo, koji nam ostvaruje snove. Kada sam video četiri minuta nadoknade, otišao sam u svlačionicu. Stadion nije podrhtavao, što znači da ide u dobrom pravcu", rekao je naš selektor.

 

Komentari (0)

Sport