Fudbal

Golman futsalera Srbije junak dana: Momčilović nije dao gol samo Belorusiji

Komentari

Autor: Euronews

18/11/2021

-

10:23 >> 11:39

Golman futsalera Srbije junak dana: Momčilović nije dao gol samo Belorusiji
Momčilović - Copyright FS Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Golmanu futsal selekcije Srbije Nemanja Momčilović jučerašnji fantastičan gol protiv Belorusije nije i jedini za "orlove".

Igrao se 17. minut baraž meča u Belorusiji kada je golman futsal selekcije Srbije Nemanja Momčilović odlučio da isproba kolegu Zmisla. Šutirao je sa svog gola i postigao pogodak karijere. 

Bomba se zarila pod prečku iznenađenog kolege za vođstvo od 2:0 i trasiran put na EURO jer je tada bilo jasno da posle trijumfa u Kragujevcu (3:1) ništa ne može da spreči "orlove" da overe plasman na završnu smotru najboljih selekcija Starog kontinenta. Na kraju je Srbija slavila i u Belorusiji 3:2 i plasirala se na EURO 2022.

 

 

Ovaj pogodak, uz sijaset fenomenalnih odbrana golmana francuskog Lila bili su svojevrstan revanš sudbine za nepravdu jer je zbog korona virusa propustio nedavni Mundijal u Litvaniji. Jedan od boljih golmana Evrope teška srca je morao da gleda drugove iz svoje kuće, ali sport je još jednom pokazao da uzima i vraća.

I nije Momčiloviću ovo prvi gol za reprezentaciju Srbije. Oktobnra 2019. u Francuskoj je Momčilović osam sekundi pre kraja odbranio zicer "trikolorima", a zatim sa svog gola poslao loptu u mrežu rivala za trijumf 5:4. "Orlovi" su propli tada u elitnu rundu kvalifikacija za SP.

 

 

Momčilović ima 30 godina, branio je za Prokuplje, Ekonomac, Nikars, Staklorad, Vintersport i sada Lil, ali da nije bilo sudbine verovatno bi karijeru gradio kao levo krilo na velikom fudbalu. Naime, trenirao je u Topličaninu, bio je veoma nadaren levokrilni igrač, a onda je posle jednog treninga uskočio drugovima na malom fudbalu. Nisu imali golmana pa je "Neca" stao na gol i posle toga je sve - istorija. Dobio je poziv da nastavi karijeru u KMF Prokuplju, gde je u potpunosti iskazao svoj talenat. 

Jer, golman u futsalu ima funkciju petog igrača. Momčilović je pokazao kakvu levicu ima pa će Srbija na EURO 2022. u Holandiji (19. januar - ) tražiti u A grupi sa domaćinom, Ukrajinom i Portugalijom šansu da se sa jednog od prva dva mesta probije u drugio krug. Srbija je na prethodnom EURO u Ukraijini 2018. u četvrtfinalu bila poražena od Kazahstana, Momčilović je tada bio alternativa sugrađaninu Miodragu Aksentijeviću. Sada će biti prva uzdanica.

Komentari (0)

Sport