Fudbal

Crvena zvezda pobedila Inđiju u Kupu Srbije 1:0: Prvenac Rišaira Živkovića za osminu finala

Komentari

Autor: Euronews

18/11/2021

-

14:52 >> 14:57

Crvena zvezda pobedila Inđiju u Kupu Srbije 1:0: Prvenac Rišaira Živkovića za osminu finala
Crvena zvezda pobedila Inđiju u Kupu Srbije 1:0: Prvenac Rišaira Živkovića za osminu finala - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda pobedom u Inđiji 1:0 (1:0), prvencem Rišaira Živkovića,  plasirala se u osminu finala Kupa Srbije. Zvezda se tako u osmini finala Kupa Srbije priključila Loznici, Partizanu, Metalcu, Napretku, Vojvodini, Radničkom iz Niša, OFK Bačkoj, Kolubari, Novom Pazaru, Radu, Javoru, TSC-u, Radniku, GFK Dubočici i Radničkom Novi Beograd. Žreb osmine finala obaviće se sutra (petak 19. novembar) u 13 časova, a mečevi ove runde na programu su 1. decembra.

Crveno-beli su u meč ušli bez nekoliko standardnih igrača (Borjan, Kanga, Sanogo, Dioni), Aleksadnar Dragović je morao na teren jer je bio najsvežiji od defanzivaca, a respekt trenera Dejana Stankovića prema rivalu bio je opravdan. Jer, crveno-beli su se namučili da dođu do trijumfa iako su vodili od sredine prvog dela.

Inđija je napala Zvezdu i u prva dva minuta imala je dve šanse i stativu koju je Slavoljub Đokić pogodio! Crveno-beli su iz prvog napada mogli da povedu jer je sviran penal nad Nenadom Krstičićem. Međutim, Darko Vukašinović je u 5. minutu odbranio udarac Aleksandra Kataija.

Igralo se otvoreno, napadački na teškom terenu, publika i navijači, zbog koji je sudija morao dva puta da prekida meč na nekoliko minuta zbog neadekvatnog skandiranja, imali su pune oči sadržaja, šanse Rodića, pa makazice Đokića, udarac Kukolja i na kraju pogodak.

 

 

Zvezda je povela u 24. minutu prvencem Rišaira Živkovića. Centaršut Kataija i povratnu loptu glavom Pankova u prvenac je akrobatski realizovao Rišairo.

Gosti iz Beograda su uspeli da uspostave kontrolu, ali je Inđija imala kontru dva na jedna koju je ipak uspeo da osujeti Marko Gobeljić. 

Pojačala je Zvezda ritam od starta drugog dela, imala je tri dobre prilike, Rišairo Živković je izbio" oči u oči" sa Vukašinovićem, ali se golman domaćina opet istakao. Međutim, Inđija se nije predavala, Vukajlović, pa Vukčević pokušavali su sa distance, mešutim, golman Zoran Popović je odlično branio.

Posle tih 15 minuta, šampion Srbije je ponovo uspostavio kontrolu meča, da je Mirko Ivanić bio malo koncentrisaniji u dva navrata mogao je drugim golom da reši meč. Međutim, borbe je bilo, napadalo se po sve lošijem terenu, ali se rezultat nije promenio.

Inđija - Crvena zvezda 0:1 (0:1)

Strelac: Živković u 24. minutu. Stadion: Inđije. Gledalaca: oko 3.000. Sudija: Marko Ivković

Inđija: Vukašinović - Ignjatović (od 58. M. Stojanović), N. Đurić, Đokić, Nedeljković (od 46. Desančić) - Riznić, Plavšić - Vukajlović, Kukolj, Jovanović (od 46. Rađen) - Žakula (od 46. Vukčević).

Crvena zvezda: Popović - Gobeljić, Pankov, Dragović (od 56: Degenek), Rodić (od 73. Gajić) - Petrović, Krstičić - Živković (od 64. Ben), Ivanić, Katai (od 64. Srnić) - Pavkov (od 73. Vukanović).

Komentari (0)

Sport