Fudbal

Slabi rezultati prekinuli najdugovečniji selektorski mandat: FS Urugvaja otpustio Oskara Tabareza

Komentari

Autor: Euronews

19/11/2021

-

22:03

Slabi rezultati prekinuli najdugovečniji selektorski mandat: FS Urugvaja otpustio Oskara Tabareza
Oskar Tabarez - Copyright AP Photo/Matilde Campodonico

veličina teksta

Aa Aa

Čelnici Fudbalskog saveza Urugvaja uručili su otkaz Oskaru Tabarezu zbog serije loših rezultata u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru naredne godine.

Urugvaj je u poslednjem meču sa Tabarezom na klupi poražen od Bolivije (3:0), a nakon meča novinari su ga pitali da li razmišlja o ostavci.

”Ja sam profesionalac, potpisao sam ugovor i to sve govori. Ne znam ko može da me pita o odlasku posle svega što sam radio za sve ovo vreme.”

Fudbalski savez Urugvaja oglasio se saopštenjem.

”Smena Tabareza i njegovog stručnog štaba je teška odluka doneta u skladu sa sadašnjim okolnostima, a posvećena budućnosti i ostvarenju željenih rezultata. Izražavamo naše poštovanje njegovom profesionalizmu i ostvarenim rezultatima u tako dugom periodu”.

 

Tabarez je najdugovečniji selektor na svetu pošto je bio na čelu urugvajske reprezentacije od 2006. godine. Učitelj, kako su ga prozvali zbog brojnih fudbalskih imena koja su prošla kroz južnoameričku selekciju za vreme njegovog mandata, osvojio je Kopa Amerika 2011. godine. Godinu dana pre toga, predvodio je selekciju Urugvaja do polufinala Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

 

Komentari (0)

Sport