Uživo

Partizan ubedljiv protiv Vojvodine 4:1: Crno-beli raspucani pred Floru

Komentari

Autor: Euronews

21/11/2021

-

17:39 >> 17:50

Partizan ubedljiv protiv Vojvodine 4:1: Crno-beli raspucani pred Floru
Miloš Jojić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je u derbiju 17. kola Linglong Superlige pobedio Vojvodinu 4:1 (2:0). Derbi Linglong Superlige je bio samo na papiru, a ne terenu se u Humskoj za sve pitao Partizan. Vojvodina je imala samo jednu ideju od starta meča, da se odbrani dvojnim blokom i ako im se ukaže neka prilika za kontru ugroze Popovića. S obzirom da je Partizan imao 72 odsto posed lopte, jasan plan i potpunu kontrolu meča, na kraju prvog poluvremena je od osam šuteva postigao dva gola, a rivalove kolone su ostale na - nuli. "Lale" su bile bez šuta ka golu Popovića koji je mogao da iznajmi ležaljku i odmori.

Bibrasa Natha u jednoj drugačijoj rotaciji zamenili su Lazar Pavlović i Danilo Pantić, a sve do 35 minuta crno-belima je u veoma dobro osmišljenim akcijama nedostajao samo pravi završni pas. Jeer, dve šanse Lazara Pavlovića (5) i Slobodana Uroševića (20) nastale su spletom okolnosti.

Danilo Pantić je prelomio meč, odbitak posle centaršuta sa desne strane levicom je sa 12 metara poslao u donji ugao, a samo sedam minuta kasnije Kvinsi Menig je posle solo prodora sa 14 metara pogodio gornji desni ugao  golmana Nikole Simića, sigurno najbolji akter meča.

Tri izmene, ali i velika greška igrača Partizana promenili su i tok meča na staru drugog poluvremena. Čovićev pas je Simić smestio u mrežu i smanjio na 2:1 pa je neizvesnost bila vraćena u meč. Međutim, crno-beli su ponovo tražili bolji završni pas 20 minuta a kad su ga našli rešili su meč. Rikardo Gomeš je posle kornera Jojića glavom postigao 17. gol u Superligi, a tri minuta kasnije je Miloš Jojić stavio tačku.

Partizan u četvrtak od 16.30 (TV Arena 1 Premium) igra važan meč petog kola B grupe Lige konferencija protiv Flore u Talinu.

Partizan - Vojvodina 4:1 (2:0)

Strelci: Pantić u 35, Menig u 42, Rikardo Gomeš 68, Jojić u 71. za Partiuzan, a Simić u 48. minutu za Vojvodinu. Stadion: Partizana. Gledalaca: oko 4.000. Sudija: Lazar Lukić.

Partizan: Popović - Miljković, Miletić, Saničanin, Urošević - Jojić, Zdjelar (od 74. Šćekić) - Menig (od 74. Lutovac), Pantić (od 80. Ilić), L. Pavlović (od 64. Jović)- Rikardo (od 80. Milovanović).

Vojvodina: N. Simić - Jeličić, Kovačević, Stevanović (od 33. Kopitović), Devetak - Maksimović, Topić (od 46. Busnić) - Vukadinović )od 80. Mrkaić), V. Simić‚(od 75. Kabić), Čović - Zukić (od 46. Bastajić).

Rezultati 17. kola Linglong Superlige Srbije

Petak

TSC - Metalac 1:2 (1:1)
/Stanojev 23 - Đurić 20, 90+1/

Subota

Proleter - Voždovac 1:0 (1:0)
/Ortiz 30/

Radnik Surdulica - Kolubara 1:1 (0:1)
/Milovanović 86 - Đuranović 37/

Napredak - Radnički N. 1:1 (1:0)
/Krunić 26 - Aksentijević 50/ 

Nedelja

Mladost - Crvena zvezda 1:5 (1:1)
/Bojović 9 - Katai 30, 53, 65, Kanga 59, Ivanić 61/

Partizan - Vojvodina 4:1 (2:0)
/Pantić 35, Menig 42, Rikardo Gomeš 68, Jojić 71 - Simić 48/

Spartak ŽK - Radnički 1923 17.00 (TV Arena sport 1)

Ponedeljak

Čukarički - Novi Pazar 15.00 (TV Arena sport 1)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Uživo, Partizan - Vojvodina 4:1 KRAJ

Kraj drugog poluvremena

90. minut: Sve je bilo gotovo u 72. minutu, zasluženo slavljen crno-belih,

72. minut GOOOL, vodi partizan 4:1: Miloš Jojić je pas Pantića i "tunel" Jovića pretvorio sa 14 metara u novi gol i već izvesno pobedu crno-belih.

70. minut: mogla je Vojvodina ponovo da "zakuva" meč, Busnić je promašio zicer.

 

 

68. minut GOOOL, vodi Partizan 3:1: Konačno je mrežu pogodio i Rikardo Gomeš. Pogodak broj 17 u Superligi naopadač crno-belih je postigao posle sjajnog kornera Miloša Jojića i još lepšeg udarca glavom.

60. minut: Partizan i dalje dominira, pokušava da vrati prednost na dva gola i mirnije završi meč, ali kao i u prvom delu nema završnog pasa.

 

 

48. minut GOOOL, Vojvodina smanjuje na 2:1. Veljko Simić je strelac. Posle greške igrača Partizana, Čović je krenuo sam prema golu, na 16 metara vratio povratnu loptu a Simić špicem pogodio donji ugao. Prvi šut i gol Vojvodine.

Tri izmene je napravio trener Vojvodine, videćemo hoće li se bilo šta promeniti u igri ekipe iz Novog Sada.

Prvo poluvreme

45. minut: kraj prvog dela, Partizan se pitao za sve od starta do kraja, Vojvodina nije nijednom ugrozila gol crno-belih niti došla u ofanzivnu akciju. Crno-beli su strpljivo igrali, nisu odustajali i na kraju stigli do ubedljive prednosti.

 

 

42. minut GOOOL, vodi Parrtizan 2:0: Kvinsi Menig je duplirao prednost domaćina. Holanđanin je posle solo akcije ušao u šesnaesterac i sjajno pogodio gornji desni ugao golmana.

 

 

35. minut GOOOL, vodi Partizan 1:0: Danilo Pantić je strelac. Posle centaršuta, odbijena lopta je dopla do Pantića koji je levicom sa visine penala poslao u mrežu. Zasluženo vođstvo domaćina. 

30. minut: Mnogo trke, duela, taktičkih zadataka, nema jedino velikih šansi i golova. Prinudnu izmenu morao je da napravi Slavoljub Đorđević. Štopera Stevanovića zamenio je Kopitović.

20. minut: Igrači domaćina smišljeno dolaze nadomak gola Vojvodine, ali za sada nema završnog dobrog pasa. Imao je Partizan veliku šansu posle kornera, Urošević je sa pet metara šutirao, ali su simić i defanzivci gostiju uspeli da izbace loptu u korner.

10. minut: Napadi Partizana, defanziva Vojvodine. Igra se sve vreme na polovini Novosađana, ali još nema velike šanse za crno-bele sem one Pavlovićeve

5. minut: Očekivana slika, Partizan dominira, a golman Nikola Simić je najzalsužniji što je 0:0 jer je odbranio udarac Lazara Pavlovića. Novosađani su u bolku i čekaju priliku za tranziciju.

Počeo je meč, Partizan je imao više kadrovskih problema, nisu u protokolu Natho, Holender, Vujačić, Novosađani uglavnom kompletni.

Partizan - Vojvodina 4:1 (2:0)

Strelci: Pantić u 35, Menig u 42, Rikardo Gomeš u 68, Jojić u 71. za Partiuzan, a Simić u 48. minutu za Vojvodinu. Stadion: Partizana. Gledalaca: oko 4.000. Sudija: Lazar Lukić.

Partizan: Popović - Miljković, Miletić, Saničanin, Urošević - Jojić, Zdjelar (od 74. Šćekić) - Menig (od 74. Lutovac), Pantić (od 80. Ilić), L. Pavlović (od 64. Jović)- Rikardo (od 80. Milovanović).

Vojvodina: N. Simić - Jeličić, Kovačević, Stevanović (od 33. Kopitović), Devetak - Maksimović, Topić (od 46. Busnić) - Vukadinović )od 80. Mrkaić), V. Simić‚(od 75. Kabić), Čović - Zukić (od 46. Bastajić).

Komentari (0)

Sport