Fudbal

Sautgejt ostaje selektor Engleske: Saradnja produžena do decembra 2024. godine

Komentari

Autor: Euronews

22/11/2021

-

13:25

Sautgejt ostaje selektor Engleske: Saradnja produžena do decembra 2024. godine
Sautgejt - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska federacija Engleske (FA) saopštila je da će dosadašnji selektor Garet Sautgejt tu funkciju obavljati i u naredne četiri godine.

To je bio očekivan potez nakon što su Ostrvljani sa njim na klupi minulog leta uspeli da se plasiraju u finale Evropskog prvenstva, koje su na prepunom "Vembliju" izgubili od selekcije Italije i to nakon izvođenja jedanaesteraca.

"Ostanak na klupi selekcije Engleske je privilegija zbog koje sam presrećan. Pred nama je još mnogo novih iskušenja, koja ćemo pokušati da prebrodimo ogromnim entuzijazmom koji imamo za ovaj posao. Hvala svima na još jednom prilici", rekao je nakon produžetka saradnje Sautgejt.

Pre nego što je seo na klupu najbolje selekcije svoje zemlje Sautgejt je vodio mladu reprezentaciju Engleske, a seniorski tim je preuzeo najpre kao vršilac dužnosti, da bi 30. novembra 2026. godini i zvanično bio promovisan u selektora.

Ukupno je nacionalni tim svoje zemlje vodio na 68 utakmica, od čega je slavio na 44, 14 je odigrao nerešeno, a poražen je u samo 10 navrata.

Sautgejt je sa selekcijom Engleske izborio i plasman a SP u Kataru naredne godine, gde Englezi imaju velika očekivanja.

Komentari (0)

Sport