Fudbal

Feliks Afena-Đan je tinejdž zvezda Rome: Murinjo mu kupuje cipele od 800 evra

Komentari

Autor: Euronews

22/11/2021

-

14:08

Feliks Afena-Đan je tinejdž zvezda Rome: Murinjo mu kupuje cipele od 800 evra
Feliks Afena-Đan je tinejdž zvezda Rome: Murinjo mu kupuje cipele od 800 evra - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Zvezda je rođena, a Žoze Murinjo je još jednom potvrdio da zna da namiriše zvezdu. Feliks Afena-Đan (19. januar 2003.) je na debiju za Romu protiv Kaljarija 27. oktobra preokrenuo tok meča, a juče protiv Đenove je ušao na teren u 75. minutu i sa dva debitantska seniorska gola (82. i 90.) doneo je trijumf "vučici" 2:0 na debiju Andrija Ševčenka na klupi Đenovljana.

Italija je na nogama, momak iz Gane je najmlađi strelac u ovoj sezoni Serije A, ali njegova hladnokrvnost pred golom, snaga i brzina su impozantne. 

"Video sam ga kako igra za mladi tim Rome u Primaveri, video sam ga na trenizima, a iskreno oduševila me je ta njegova mirnoća pred golom. Možda nije tehnički fenomen, ali zaista je imopresivan pred golom. Fizički je fantastičan, a opet veoma radan, skroman. Često u ovim generacijama možete pronaći momke koji misle da već sve znaju. On je suprotnost. Obećao sam mu cipele koje mnogo voli i koštaju 800 evra. Došao je da me podseti, kupiću mu ih danas", istakao je Murinjo.

 

 

A, priča o Feliksu Afeni-Đanu je životni kliše siromašne dece iz Afrike. Živeo je u Gani sa majkom koja ga je terala da uči školu, a on je voleo više loptu. 

"Hvala mama, volim te. Ona je još uvek u Gani i zato njoj posvećujem jedan gol. Drugi ide saigračima. Hvala Murinju na poverenju, on je sjajan trener i osoba", istakao je Đan posle jučerašnjeg meča.

Primetili su ga mnogi skauti još pre dve-tri godine, ali Roma je bila brža zahvaljujući skautu Morganu de Santisu, bivšem golmanu kluba, otkriva "Gazeta". Koštao ih je samo 200.000 evra, nekako su uspeli da ga sačuvaju do januara 2021. godine i potpišu ugovor kada je postao punoletan a važi do juna 2025. Liči mnogo na prezimenjaka, možda i rođaka Asamou Đana, samo što je brži i tehnički bolji. Živi i dalje u kampu Primavere, a ubrzo planira da dovede majku i familiju iz Gane i učini im život boljim. Kažu da je religiozan, ali veoma vredan i ponizan.

"Zauvek ću biti zahvalan Romi i Murinju. Učiniću vas ponosnim", rekao je nova nada Rome i selekcije Gane jer mu je i Milovan Rajavac ukazao poverenje i zvao pod zastavu 4. novembra.

Komentari (0)

Sport