Fudbal

Crno-beli krenuli po vizu za evropsko proleće: Na pobedu protiv Flore

Komentari

Autor: Euronews

24/11/2021

-

10:06

Crno-beli krenuli po vizu za evropsko proleće: Na pobedu protiv Flore
fudbaleri Partizana - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana krenuli su danas put Talina, gde ih sutra (16.30) u okviru 5. kola grupe B Lige konferencija očekuje utakmica protiv ekipe Flore.

Crno-beli su u Beogradu slavili protiv estonskog tima (2:0), ali trener Aleksandar Stanojević naglašava da će ovoga puta situacija biti mnogo drugačija. Pre svega zato što su Estonci na svom terenu mnogo otresitiji rival nego u gostima, a onda i zbog vremenskih uslova, budući da u Talinu već nekoliko dana pada sneg.

"Pobeda nad Vojvodinom nam je ulila samopouzdanje posle reprezentativne pauze i želimo da nastavimo tako. Očekuje nas serija teških utakmica, a prva od njih je sutra u Talinu. U toj utakmici želimo da ostvarimo pobedu koja bi nam omogućila proleće u Evropi, ali znamo da neće biti lako", rekao je pred poletanje za Talin trener Aleksandra Stanojević i dodao:

"Flora je i u Beogradu pokazala da je kvalitetan tim, a na svom terenu će biti još bolji. Pokazuje to i podatak da su od Genka izgubili minimalnim rezultatom 0:1, a u ekipu im se vraća najbolji strelac Rauno Sapinen. Uz to, videli smo i da vremenski uslovi nisu najbolji, ali se nadam da će teren biti u dobrom stanju".

Vremenski uslovi brinu i levog beka Slobodana Uroševića, koji nije bio akter prvog susreta ova dva tima.

"Nisam igrao u Beogradu i sa strane sam imao odličan uvod u to kakva su oni ekipa. Nikako ne smemo da ih potcenimo, ali zna se da mi u svaku utakmicu ulazimo da pobedimo, pa će tako biti i sutra. Verujem da nas u Talinu očekuje sneg i treba da se adaptiramo na te uslove", istakao je Urošević.

Komentari (0)

Sport