Fudbal

Vermezović pred gostovanje Partizana u Estoniji: Najvažnije od svega je da crno-beli pobede

Komentari

Autor: Euronews

25/11/2021

-

12:11

Vermezović pred gostovanje Partizana u Estoniji: Najvažnije od svega je da crno-beli pobede
Vladimir Vermezović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Meč u Talinu (16.30, TV Arena 1 Premium) nije samo prilika da se osvoje nova tri boda u grupi B lige konferencija, niti da se povećaju klupski i nacionalni koeficijent za nastupajuće sezonu na međunarodnoj sceni, već i fenomenalna prilika da fudbaleri Partizana obezbede sedmo proleće u Evropi.

Za to im je, pod uslovom da Anortozis ne priredi iznenađenje i savlada favorizovani Gent, dovoljan i bod protiv estonskog tima, dok pobeda u bivšoj sovjetskoj republici garantuje prolaz dalje. Mada, s druge strane, ukoliko crno-beli trijumfuju u današnjem susretu, na ruku bi im išlo iznenađenje na Kipru budući da bi bili u igri za osvajanje prvog mesta u grupi.

Ipak, to su kalkulacije o kojima bivši igrač i trener Partizana Vladimir Vermezović ne želi da priča.

"Najvažnije od svega je da mi danas pobedimo", kaže na početku razgovora za TV Arena sport iskusni stručnjak i dodaje:

"U modernom fudbalu ne sme da bude opuštanja i potcenjivanja. Pobornik sam teze da ono što možeš da uradiš danas ne ostavljaš za sutra, stoga mislim da se mora iskoristiti prilika i obezbediti novo proleće u Evropi".

Stručnjak koji je u sezoni 2004/2005. doneo prvi takav uspeh crno-belima u 21. veku smatra da klub iz Humske ima kvalitet da se plasira u eliminacionu fazu Lige konferencija, a posebno apostrofira jedan detalj.

"Naravno da sam pratio partije Partizana ove sezone i mogu da kažem da igramo jako kvalitetno. Tvrdo, pametno i rezultat. Trener Aleksandar Stanojević je uspeo da stvori igru, a ono što mene kao nekoga ko je oduvek bio deo Partizana posebno raduje je činjenica da u ekipi ima mnogo igrača iz naše škole. To je nešto što sve partije ove sezone čini još posebnijima".

Kao i uvek kada se u jesenjim ili zimskim mesecima igraju mečevi u državama nastalim raspadom nekadašnjeg Sovjetskog Saveza, neizbežan faktor prilikom davanja bilo kakvih prognoza su i vremenski uslovi.

"Uvek sam optimista kada je Partizan u pitanju i verujem da ćemo u Talinu ostvariti trijumf, jer zaista mislim da smo kvalitetniji tim. Da bismo to učinili biće nam potrebna puna koncentracija, a treba imati na umu da su vremenski uslovi u Estoniji mnogo lošiji nego ovde kod nas, pa je pitanje u kakvom će stanju biti teren. Zato treba biti pametan i strpljiv, a uveren sam da ćemo biti baš takvi", naglašava Vermezović.

Grupa B, 5. kolo:

Flora - Partizan 16.30 (TV Area 1 Premium)
Anortozis - Gent 21.00 (TV Arena sport 7)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport