Fudbal

Žarko Đurović jasan: Zvezda je za mene apsolutni favorit protiv Ludogoreca

Komentari

Autor: Euronews

25/11/2021

-

12:46

Žarko Đurović jasan: Zvezda je za mene apsolutni favorit protiv Ludogoreca
Žarko Đurović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srpski šampion dočekuje Ludogorec od 18.45 (TV Arena 1 Premium) u meču petog kola F grupe Lige Evrope i pobedom bi overio nokaut fazu. Da li će to biti Liga Evrope ili sigurno Liga konferencija zavisiće od ishoda meča Midtjiland - Braga koji se igra u isto vreme (TV Arena sport 1).

Žarko Đurović, dugogodišnji igrač Crvene zvezde, pa trener u klubu dok je tim vodio Robert Prosinečki, nema mnogo dilema oko večerašnjeg ishoda.

"U fudbalu su respekt i određena opreznost uvek potrebni, ali Zvezda je po meni apsolutni favorit da pobedi večeras Ludogorec. Igra našeg tima se stabilizovala posle jednog zaista komplikovanog perioda u kome je desetak igrača bilo bolesno, pa imalo koronavirus. Aleksandar Katai je došao na svoje, neki igrači su uspeli da se osveže poput Mirka Ivanića, Milana Rodića i Aleksandra Dargovića tako da ne sumnjam da će slaviti na "Marakani", ističe Đurović za portal "TV Arena sport".

Bugarski tim je sa mnogo kadrovski problema je stigao u Beograd.

"Njihove šanse su svedene na teoriju i ne verujem da će žrtvovati neke rovite igrače za ovaj duel i izgubiti ih na duže. Oni su svoje šanse prokockali u Bugarskoj, Zvezda je i tamo zasluženo slavila. Mislim da smo u ovom trenutku mnogo bolji tim od njih. Naravno, ako naši igrači odigraju na svom nivou pobedu ne dovodim u pitanje. U suprotnom, svašta fudbal ume da priredi, ekipa kao Ludogorec neće odbacivati poklon ako im se da".

To što će meč posmatrati samo deca do 14 godina je možda i prednost u ovom meču.

"Pritisak na samoj utakmici će biti mnogo manji, deca će navijati iz srca, radovati se, zabaviti se a to je najvažnije".

Osluškivaće se i dešavanja u Danskoj.

"Midtjiland je iznenadio Zvezdu u Beogradu, vratio sebe u igru i pokušaće protiv Brage da pobedi. Međutim, Portugalci su podigli nivo forme, posebno što se tiče efikasnosti, a opet su veoma opasni u tranziciji. Za Zvezdu bi bilo idelano da Braga pobedi, pa da se u Portugaliji igra za prvo mesto u grupi."

Ovaj meč, ali i Partizana u Talinu u okviru Lige konferencija donose mnogo više od klupskog uspeha.

"Posle sjajnog uspeha reprezentacije Srbije i plasmana na Mundijal u Kataru, za naš fudbal bilo bi sjajno da Zvezda i Partizan dočekaju proleće u Evropi i nešto čak i urade u nokaut fazi. Na taj način popravili bi i klupski imidž i nacionalni, još ako se izbore da ostanu do 15. mesta na UEFA listi koeficijenata i obezbede 2023/24. dve ekipe u kvalifikacijama za Ligu šampiona, onda će to biti prava stvar. Naravno, svi ovi uspesi moraju da donesu određene promene u našem fudbalu kako bi se generalno krenulo napred", upozorava Đurović.

Utakmicu u Beogradu sudiće španski arbitar Hoze Marija Sančez, a crveno-beli ne mogu da računaju na Miloša Degeneka (žuti kartoni) i Marka Gobeljića (isključenje). Kod Bugara meč propuštaju sigurno Aleks Santana, Sisinjo, Žosue Sa i Nedjalkov, dok se Kiril Despodov oporavio ali pitanje je koliko minuta će moći da provede na terenu.

Liga Evrope, peto kolo grupa F

Crvena zvezda - Ludogorec 18.45 (TV Arena 1 Premium)

Midtjiland - Braga 18.45 (TV Arena sport 1)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport