Fudbal

Dejan Stanković pred meč sa Spartakom: Navikli smo na pritisak, želimo maksimalan fokus

Komentari

Autor: Euronews

27/11/2021

-

17:29

Dejan Stanković pred meč sa Spartakom: Navikli smo na pritisak, želimo maksimalan fokus
Dejan Stanković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je pred meč 18. kola Linglong Superlige Srbije protiv Spartak Ždrepčeve krvi (nedelja, 14.25, TV Arena Premium 1) da njegova ekipa ima malo vremena za odmor.

”Brzo idu utakmice, malo je vremena za odmor, ali smo se navikli već i na pritisak i na moranje i na temperature i povrede. Idemo dalje, videćemo danas popodne, sigurno neće biti Nikolića, Živkovića koji ima istegnuće mišića, Dionija, Bakajoka, svi ostali će biti na raspolaganju neko manje, neko više, zavisi od večerašnjeg treninga” rekao je Stanković.

Šef stručnog štaba Zvezde govorio je i o pobedi nad Ludogorecom u Ligi Evrope (1:0).

”Pobede su penicilin za sve, za grupu, raspoloženje i brži oporavak. Imali smo utakmica gde smo gubili u Evropi pa smo se uvek vraćali još jači. Ima uvek vremena za analizu, iako su drugačije utakmice u Evropi i kod nas u prvenstvu, to je realno i istinito. Bitno je da smo se dobro odmorili, fokus će biti sigurno, odnos će biti stopostotan. Imamo dve vezane prvenstvene utakmice kod kuće posle dosta vremena, očekujemo maksimalan učinak i da nastavimo dalje da se približavamo 15. decembru što jači i bolji.”

Stanković je prokomentarisao i trenutno stanje na tabeli srpskog šampionata.

”Bila je prednost i pet, nekad i osam, neki su računali 11 bodova. Crvena zvezda sama po sebi vuče pritisak i da si na nula, plus tri, plus dva, minus tri ili šest uvek je imperativ pobeda. Crvena zvezda je rezultat, iz utakmice u utakmicu. Istorija je lepa, ali moramo da gledamo sadašnjost i unapred, svaka tri boda su mnogo značajna.  Lakše je kada si na minus šest i utakmicu manje, sigurno nego da je razlika veća, ali opet bi bilo bolje da smo na nula ili plus tri. Spremaćemo utakmicu po utakmicu, tri po tri boda, dati celog sebe i svešćemo račune na kraju.”

Komentari (0)

Sport