Fudbal

Nesvakidašnja situacija u Portugalu: Belenenses počeo meč sa devetoricom, pa odustao u poluvremenu

Komentari

Autor: Euronews

27/11/2021

-

22:52

Nesvakidašnja situacija u Portugalu: Belenenses počeo meč sa devetoricom, pa odustao u poluvremenu
Belenenses - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Benfike vodili su sa 7:0 na poluvremenu na gostovanju ekipi Belenensesa, koja je znatno oslabljena ušla u ovaj meč.

Naime, čak 13 igrača i četiri člana stručnog štaba su bili pozitivni na koronu i nisu mogli da budu u protokolu za ovaj meč. Ipak, odlučeno je da meč ne bude odložen, već da se odigra. 

Belenenses je na teren izašao sa devet igrača, od kojih su dvojica golmani, od kojih je jedan branio, a drugi se oprobao na poziciji zadnjeg veznog.

Interesantno je da je predsednik kluba pre meča istakao da neće biti problema, jer imaju 38 registrovanih igrača, a ispostavilo se da su na ovoj utakmici samo dvojica prvotimci, a ostali članovi selekcije U23.

Igrači posle pauze nisu želeli da izađu na teren, ali kada su konačno na to bili primorani, vratili su se sa samo sedmoricom igrača. Odmah po izvođenju početnog udarca, jedan od njih se požalio na povredu, kako bi meč morao biti prekinut.

Tekao je 48. minut kada je meč i zvanično prekinut. Benfiki će se pisati pobeda od 3:0 (službeno), jer nije odigrano 70 odsto meča, koliko je minimalno da bi se rezultat uvažio.

Komentari (0)

Sport