Fudbal

Alarm iz Portugala: Čak 13 fudbalera Belenenseša oboleli od virusa soja Omikron

Komentari

Autor: Euronews

29/11/2021

-

12:08

Alarm iz Portugala: Čak 13 fudbalera Belenenseša oboleli od virusa soja Omikron
Belenenseš - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Belenenseš je igrao u subotu protiv Benfike iako je imao 13 igrača obolelih od korona virusa. I dok je slika iz Lisabona kružila svetom, gde su igrači Belenenseša ostali bez dovoljno igrača da završe meč sa Benfikom (0:7 bilo na poluvremenu), danas je stigla jedna zabrinjavajuća informacija: svih 13 zarađenih igrača portugalskog tima imaju potvrđen novi virus covid 19 - omikron!

Doktor "Nacionalnog instituta zdravlja" Rikardo Horhe potvrdio je u saopštenju da je "svi pozitivni igrači imaju tip koronavirusa omikron zato što je jedan od pozitivnih slučajeva nedavno stigao iz Južne Afrike".

Institut je analizirao uzorke svih 2018 putnika na letu iz Maputa koji je sleteo 27. novembra u Lisabon.

 

 

"Preliminarni testovi sprovedeni u "INSA" snažno sugerišu da je svih 13 slučajeva povezanih sa igračima Belenenseša vezano za varijantu kovida - "omikron". Da bi se sprečilo dalje širenje dok ne stigne vakcina protiv soja "omikron", zdravstvene vlasti u Portugaliji odredile su profilaktičku izolaciju zaraženih i njihovih kontakata bez obzira na vakcinalni status i nivo izloženosti", saopštio je Hore, prenose portugalski mediji.

Horhe je ljut i na rukovodstvo Portugalske lige i FF Portugalije jer su dozviolili da se meč igra i time ugrozili igrače Benfike, ali i ljude koji su učestvovali u organizaciji utakmice.

Komentari (0)

Sport