Fudbal

Stanković pred Voždovac: Vole da se nadigravaju, što nam odgovara

Komentari

Autor: Euronews

30/11/2021

-

16:35

Stanković pred Voždovac: Vole da se nadigravaju, što nam odgovara
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde će na svom terenu dočekati ekipu Voždovca u okviru zaostalog meča 10. kola Linglong Superlige Srbije.

Trener crveno-belih, Dejan Stanković, je na početku konferencije rekao da Gelor Kanga i Seku Sanogo zbog povrede neće moći da budu u sastavu:

''Nije se vratio iz povrede tako da će preskočiti ovu utakmicu. Put je dug, dali smo mu smo sve vreme koje mu je potrebno. Vratiće se do kraja nedelje, tako da će biti dostupan već za Kruševac. Sanogo će uraditi kontrolnu rezonancu da bismo i na njega do kraja nedelje mogli da računamo. Pričali smo o tome, on je na svoju odgovornost prihvatio da bude na klupi i uđe deset minuta protiv Ludogoreca. On sebe najbolje poznaje i kada nije sto odsto spreman glupo bi bilo da rizikujemo. On je ipak želeo da uđe što je pokazatelj njegove veličine i toga koliko mu je stalo do rezultata i tima''.

Potom je odgovorio na pitanje o poziciji El Fardu Bena:

''Kod Bena pozicija ne menja ništa. Učestvuje i u ofanzivi i u defanzivi. Odnos je bitan, a to je Ben odavno dokazao i pokazao. Nije ni čudo što je njabolji strani strelac i jedan od najboljih stranaca koji su igrali u Crvenoj zvezdi''.

Na meču protiv Spartaka, Stanković je iz igre izvadio Pavkova, kako bi sačuvao svežinu:

''Nemam ja problem sa pogrešnim pasovima. To se dešava, da l ćemo izgubiti 50 ili 60 lopti to ništa ne menja. Prisutan je umor i moramo da vodimo računa o igračima. Pavkova želimo svežeg, motivisan je i radi odlično, ali razlog je bio da ga odmorimo. Opet, moramo da stegnemo zube do sredine decembra, igramo na svaka tri dana, tako da će na teren uvek izlaziti najbolji''.

Prošlu utakmicu ekipa Voždovca je igrala upravo protiv Partizana:

''Radili smo analizu, Voždovac ne odustaje od svog stila. Od golmana kreću, ne plaše se, igraju visoko. Mi se spremamo za njih dosta dobro, izaći ćemo dosta jako na svaku loptu. Oni su prepoznatljivi po tome što žele da igraju, da spuste loptu, a nama uvek odgovara da se nadigravamo'', rekao je Stanković, a potom prokomentarisao nesporazum koji se dogodio na poluvremenu meča protiv Spartaka:

''To su utakmice koje nose svoje i to ostaje na terenu. Uvek može da se desi nesporazum, da sam nešto loše razumeo. Naravno da se daje pažnja tome, a ne pobedi i nizu dobrih rezultata. Ako sam ja tema, onda je to laka prehlada. Način mog komuniciranja tokom utakmice je malo energičniji''.

Pojavile su se spekulacije da je Crvena zvezda zainteresovana za štopera Šerifa, Danila Arboledu:

''Ja se bavim trenerskim poslom, uprava se bavi prelaznim rokom. U ovom trenutku ja nemam vremena da se bavim time. Odluke će se donositi tek na kraju polusezone'', rekao je Stanković.

Nako utakmice sa Voždovcem, crveno-beli više neće imati meč zaostatka u odnosu na trenutnog lidera na tabeli, ekipu Partizana:

''Mi smo bili u nekim momentima i na minus osam i na minus jedanaest, ali to te samo jača i daje ti motiv više. Sutrašnja utakmica je baš ta, da se približimo na minus tri. Opet kažem, sve držimo u svojim rukama''.

Komentari (0)

Sport