Fudbal

Argentinac Hoze Pekerman novi selektor fudbalera Venecuele

Komentari

Autor: Tanjug

01/12/2021

-

12:38

Argentinac Hoze Pekerman novi selektor fudbalera Venecuele
Pekerman - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Argentinac Hose Pekerman postavljen je za novog selektora fudbalske reprezentacije Venecuele,  nasledio je na klupi Venecuele Leonarda Gonzalesa. Iskusni stručnjak ima zadatak da Venecuelu odvede na Svetsko prvenstvo 2026. godine.

Venecuela je jedina članica Južnoameričke fudbalske konfederacije (CONMEBOL) koja se nikada nije plasirala na Svetsko prvenstvo.

Pekerman je predvodio reprezentaciju Argentine do četvrtfinala na Svetskom prvenstvu 2006. godine u Nemačkoj, a zatim je sa Kolumbijom učestvovao na Mundijalima u Brazilu 2014. i Rusiji 2018. godine.

Venecuela je smenila Portugalca Hozea Pešeira u junu, da bi zatim selekciju kao vd selektor predvodio Leonardo Gonzales. Međutim, u poslednjih osam mečeva ostvarena je samo pobeda nad Ekvadorom 2:1, uz sedam poraza. Ova selekcija je ubedljivo poslednja u južnoameričkim kvalifikacijama za Mundijal u Kataru 2022. godine.

Pekerman je imao sjajne rezultate kao selektor mlađih selekcija Argentine. Bio je trostruki prvak sveta sa "gaučosima" na Mundijalima do 20 godina, osvajao je šampionske titule 1995, 1997. i 2001. godine.

Komentari (0)

Sport