Fudbal

Tužna vest iz Partizana: Preminuo legendarni Momčilo Moca Vukotić

Komentari

Autor: Euronews

03/12/2021

-

14:00

Tužna vest iz Partizana: Preminuo legendarni Momčilo Moca Vukotić
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Legendrani fudbaler i trener Partizana Momčilo Moca Vukotić preminuo je danas u 72. godini nakon duge i teške borbe sa karcinomom grla, potvrdio je klub iz Humske.

"Bio si jedan od najvećih i tako će ostati zauvek! Legende nas nikada ne napuštaju, ostaju da žive u našim srcima, ponosno i sa ljubavlju koju prenosimo sa generacije na generaciju! Neka ti je večna slava! Tvoj Partizan!", stoji u objavi crno-belih na zvaničnom Tviter nalogu.

Bio je idol navijača crno-belih, a za klub sa Topčiderskog brda je odigrao 791 utakmicu i postigao 339 golova, a posle završetka igračke karijere radio je i kao trener u Partizanu.

Moca je za reprezentaciju nekadašnje Jugoslavije odigrao 14 utakmica i postigao četiri gola.

Rođen je u Beogradu 2. juna 1950. godine, a budući da mu je otac bio veliki navijača Partizana sa dve godine ga je učlanio među crno-bele, a fudbalom je počeo da se bavi sa 12. među crno-belima je prošao sve selekcije da bi prvotimac postao 1968. godine i okitio se tri šampionsketitule (1976, 1978. i 1983. godine).

Tokom igračke karijere u dva navrata je nosi dres crno-belih, prvi put od 1968. do 1978. godine, kao i od 1979. do 1984. godine. Između tog perioda igrao je jednu sezonu za francuski Bordo.

Poslednjih godina radio je kao skaut u Fudbalskom savezu Srbije, a u slobodno vreme se bavio slikanjem i čak je imao nekoliko samostalnih izložbi

Komentari (0)

Sport