Fudbal

Jović zablistao u Realu: Španci posle 22 meseca saznali šta sve Srbin može

Komentari

Autor: Euronews

05/12/2021

-

09:56

Jović zablistao u Realu: Španci posle 22 meseca saznali šta sve Srbin može
Jović - Copyright Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos

veličina teksta

Aa Aa

Luka Jović je asisatencijom i golom doneo pobedu Real u San Sebastijanu i oduševio navijače i javnost.

Čekao je Real Madrid 22 meseca na gol Luke Jovića, golgetera plaćenog 63.000.000 evra. I nije dočekao samo gol, već i asistenciju Vinisijusu za prvi pogodak i prikazivanje raskošnog talenta koji bez dileme poseduje. Pogotovo je ovaj njegov performans koji je oduševio navijače Reala kao i špansku javnost važan jer je ušao na teren umesto povređenog Karima Benzeme u 17. minutu i dokazao sebi, treneru Karlu Ančelotiju i saigračima da mogu ozbiljno da računaju na njega.

Poslednji put je mrežu za Real zatresao devetog februara 2020. godine protiv Osasune, a poslednji gol u klupskim okvirima Jović je postigao 10. aprila ove godine za Ajntraht protiv Volfsburga (4:3).

 

 

Španska "Marka" je u svom stilu opisala Jovićevu odličnu partiju.

"Nije Benzema, ali je koristan napadač. Da nije bilo povrede Francuza, verovatno ne bismo saznali da Jović ume da igra fudbal. Ušao je u 17. minutu i ne samo da je doprineo izjednačenju, već je bio jedan od najboljih u timu Reala", komentar je novinara "Marke".

Trener Karlo Anćeloti možda nije uspeo da ispuni obećanje dato sebi kad je u pitanju vraćanje u "život" Edena Azara, ali sa Jovićem je na dobrom putu.

"Jović mora biti istaknut u prvi plan u ovom meču. Odradio je dobar posao, asistirao, a zatim bio spreman za svoj gol", umeren je bio  Karlo Anćeloti. 

Mediji se bave "slučajem Jović", uglavnom smatraju da je "neobjšanjiv njegov učinka u odnosu na potencijal, ali i uloga i opstanak u Realu". Sporna je po medijima i mala Jovićeva minutaža, nije mu ukazivao "Karlito" šansu čak i kad su ga svi najavljivali u timu. "As" je istakao da je "Jović pokrenuo beg Reala na tabeli" (s obzirom na poraz Atletika), ali i da je "ponovo otvoren slučaj Jović".

 

 

"U poslednje 22 utakmice za Madriđane (462 minuta), Jović je postigao gol i podelio asistenciju, imao je istio bilans kao u Ajntrahtu na povratku za 74 minuta", ističe "As" dodajući da su dosadašnja dva gola Jovića za Real - protiv Osasune 4:1 i pre toga Leganesa 5:0 - bila beznačajna za konačnan rezultat, dok su asistencija i pogodak u San Sebastijanu doneli direktno tri velika boda.

"Luka je odigrao vrlo kvalitetnu utakmicu. Postići i namestiti gol posle dugog perioda neigranja... Pokazao je da neko na koga može da se računa", rekao je Luka Modrić.

Karim Benzema mora zbog povrede tetive na ispitivanja, gotovo izvesno ga neće biti u utorak na meču poslednjeg kola Lige šampiona protiv Intera u Madirdu (21.00, TV Arena 1 Premium). Na Joviću je da iskoristi i drugu priliku, mora da nastavi da bude "X" faktor u kontinuitetu jer samo tako može trajno da "kupi" poverenje.

Komentari (0)

Sport