Fudbal

Crvena zvezda pobedila Napredak 2:0: Rodić i Katai osvojili Bagdalu

Komentari

Autor: Euronews

05/12/2021

-

15:25

Crvena zvezda pobedila Napredak 2:0: Rodić i Katai osvojili Bagdalu
Rodić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je pobedila Napredak u Kruševcu 2:0 (2:0) u 19. kolu Linglong Superlige, golovima Milan Rodića i Aleksandra Kataija. Dominantnom igrom u prvom poluvremenu, golovima na startu i finišu tog perioda, Crvena zvezda je preskočila Bagdalu, pobedila Napredak 10. put zaredom i nastavila trku sa Partizanom. Meč je počeo minutom ćutanja u počast preminulom legendarnom igraču Partizana Momčilu Moci Vukotiću. 

Dobar ritam diktirali su i Napredak i Crvena zvezda od starta, prvi je pripretio domaćin u trećem minutu preko Đorđa Jovanovića. Njegov udarac je Borjan odbranio, ali prvi pokušaj crveno-belih bio je uspešan. 

Povela je Crvena zvezda u Kruševcu posle prvog kornera u 5. minutu. Aleksandar Katai je izveo prekid sa leve strane, na prvoj stativi je Strahinja Eraković prebacio loptu na dalju stativu odakle je Milan Rodić ubaciuo u mrežu. Treći pogodak levog beka ove sezone, drugi u poslednja tri meča donela su Zvezdi tako željenu ranu prednost.

 

 

Ispromašivala se Crvena zvezda propisno u prvom delu. Golman Jordanov nije bio najsigurnoji, kao ni odbrambeni igrači prilikom intervencija, ali su redom promašivali Ivanić, Katai, Pavkov, pa Ben u istuaciji "oči u oči" u 39. minutu.

Šampion je bio mnogo bolji, Njegoš Petrović je poslao odličan pas Kataiju na visinu penala, a "magiko" je uz sjajan prijem majstorski prebacio golmana Jordanova za 2:0.

 

 

U nastavku je agilnije počeo domaćin, i u 51. minutu se mreža Milana Borjana zatresla. Đuričković je levicom sa 20 metara zatresao stativu, Marko Bačćanin je odbitak sproveo u mrežu, ali je bio na granici ofsajda koji je signalizirao pomoćnik. Gledao se VAR, tražio se ugao i na kraju je procenjeno da nema gola za Kruševljane.

Uspela je Zvezda da primiri Kruševljane, poslednjih pola sata je kontriolisala meč, trener Dejan Stanković je osvežio ekipu i stigao do sigurne pobede.

Napredak – Crvena zvezda 0:2 (0:2)

Strelci: Rodić u 5, Katai u 43. minutu. Stadion: Mladost. Gledalaca: Sudija: Novak Simović.

Napredak: Jordanov – S. Jovanović, Mršić, Kerkez, Ćuković – Rašković (od 67. Kočić) – Đ.Jovanović, Marjanović, Đuričković, Marinković (od 10. Bačanin) – Stevanović (od 88. Ivanić).

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Eraković, Dragović, Rodić – Petrović, Kanga (od 77. Krstičić) – Ben (od 46. R. Živković), Ivanić (od 89. Stanić), Katai (od 77. Lazetić) – Pavkov (od 67. Srnić).

Rezultati 19. kola Linglong Superlige Srbije

Subota

Proleter – Metalac 1:0 (1:0)
/Tomović 44/

Nedelja

Napredak - Crvena zvezda 0:2 (0:2)
/Rodić 5, Katai 43/

Partizan - Novi Pazar 15.45 (TV Arena 1 Premium)

Spartak – Mladost 17.00 (TV Arena sport 3)

Ponedeljak

Radnik - Radnički 1923 14.00 (TV Arena 1 Premium)

Čukarički – Kolubara 16.00 (TV Arena 1 Premium)

TSC - Radnički Niš 18.00 (TV Arena sport 1)

Utorak

Voždovac - Vojvodina 14.00 (TV Arena sport 1)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport