Fudbal

Oproštaj od velikog Momčila Moce Vukotića: Održana komemoracija najvećoj legendi Partizana

Komentari

Autor: Euronews

07/12/2021

-

12:28 >> 13:49

Oproštaj od velikog Momčila Moce Vukotića: Održana komemoracija najvećoj legendi Partizana
Oproštaj od velikog Momčila Moce Vukotića: Održana komemoracija najvećoj legendi Partizana - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Vođa jedne generacije igrača Partizana, najbolji igrač svih vremena crno-belog tima Momčilo Moca Vukotić danas je najtužnijim povodom okupio svoje saigrače, prijatelje, sportske rivale i ostale poštovaoce da mu upute poslednji pozdrav.

Na komemorativnom skupu u gradskoj skupštini od velikana koji nas je napustio u petak u 72. godini oprostili su se Duško Vujošević, Dušan Kovačević, Božo Koprivica, Nenad Stojković, Ivan Golac, Dragan Đurić, Dragan Okuka, Boško Đurovski, Dule Savić, Vladimir Petrović Pižon, Dragan Džajić, Žarko Zečević, Ivan Ćurković, Branko Rašović...

 

 

Tu su bili predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović, kompletne uprave "večitih" rivala i vodeći ljudi FSS.

"Moca je po svim današnjim vladajućim pravilima, bio je pravi tihi velikan. Tiha, a prava fudbalska zvezda. Nije u blistavoj karijeri i životu imao nikakvog skandala, afere, nedoličnih reči, ispada. Bogomdani talenat, iskazivao je i potvrđivao samo na terenu, baš kao i ljubav prema Partizanu. Imao sam generacijsku sreću da ga bezbroj puta gledam i da mu se divim i aplaudiram", rekao je predsednik JSD i FK Partizan Milorad Vučelić.

MN Press

 

 

Posle njega je nastupio zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije i legenda Partizana Nenad Bjeković, koji se rasplakao tokom govora.

"Ko je i šta je bio Moca, svetu i Srbiji će jednom možda neko uspeti da ispriča, a da ništa ne izostavi. Bio je simbol najviših vrednosti kao prijatelj, muž, otac i deda. Biti njegov prijatelj značilo je da imate bezrezervnu podršku, da pomogne da stignete do svakog uspeha. Bio je tako jednostavan, skroman, nenametljiv, gospodin u svakom smislu te reči. Toliko poštovan, a tako pristupačan, iskren, otvoren srcem koji je nosio na dlanu. Svako ko je bar jednom upoznao Mocu, zna zašto ne ispraćamo danas samo legendu fudbala, već čoveka koji je bio mnogo više. Zato dragi moj prijatelju, brate moj, mi ne pristajemo na rastanak, ne umemo i ne možemo bez tebe. Zato ti ne govorim zbogom, bićeš u našim srcima zauvek", rekao je Bjeković.

Komentari (0)

Sport