Fudbal

Humanitarna akcija: Veterani Partizana i Zvezde igrali za Radakovića

Komentari

Autor: Euronews

10/12/2021

-

20:51

Humanitarna akcija: Veterani Partizana i Zvezde igrali za Radakovića
Humanitarna akcija: Veterani Partizana i Zvezde igrali za Radakovića - Copyright Printscreen/Arena sport

veličina teksta

Aa Aa

Veterani Partizana i Crvene zvezde odigrali su humanitarnu utakmicu u kojoj su se prikupljala sredstva za pomoć bivšem golmanu crno-belih, Radovanu Radakoviću, koji se bori sa karcinomom želuca. Konačan rezultat bio je 7:7.

Na jednoj strani će bili su Ivica Kralj, Albert Nađ, Stefan Babović, Savo Milošević, Igor Duljaj, Saša Ćurčić, dok su u dresu Crvene zvezde nastupili Marko Pantelić, Nenad Milijaš, Ognjen Koroman, Vladimir Dišljenković, Bratislav Živković, Boško Janković,  i još nekolicina veterana crveno-belih.

Jedan od glavnih inicijatora ove akcije bio je Albert Nađ:

''Ovo neće biti poslednja akcija ove vrste. Smatram da treba da se okupimo mi neki koji smo preko Zvezde i Partizana napravili karijere i u drugim ackijama. Povod je pomoć našem Radovanu Radakoviću, koji igra utakmicu života. Mi na terenu jesmo najveći rivali, postoje i varnice i čarke, ali to je samo na terenu. Posle toga smo prijatelji, kućni prijatelji, neki su čak i kumovi. Apelujem na sve da pošalju poruku za Radovana i da se odazovu i na naredne akcije'', rekao je Nađ.

U 10. minutu prvog poluvremena utakmica je zaustavljena kako bi Saša Ilić na centru terena istakao dres nedavno preminulog Momčila Moce Vukotića, što je ispraćeno aplauzom svih koji su bili prisutni.

Milan Kalinić bio je među stativama Crvene zvezde:

''S obzirom na to koji je povod, ne može čovek da bude presrećan. Ravodan je na neku ruku moj kolega, poznajem ga odlično, strašan tip. Kada sam čuo sve ovo što se dešava bez razmišljanja sam prihvatio poziv. Naravno da mi je čast što sam ovde sa ovim legendama, neki su mi bili treneri, neki su mi bili idoli, pomešane su emocije. Ironija svega ovo je što sam ja vanfudbalska ličnost, a jedini sam aktivni igrač. Ovo je prijateljska i humanitarna utakmica, igramo za Radovana, ali svima je stalo da ne izgube. Jeste rezultat u trećem planu ali za ova dva tima nema prijateljskih. Šaljite poruke, žao mi je što nema više publike, ali biće još ovakvih akcija. Radovan je bio sjajan golman sportista, divan dečko i nadam se da ćemo uspeti da mu pomognemo'', rekao je Kalinić.

Ljubiša Tumbaković je vodio crno-bele na ovom meču, a interesantno je da je sa skoro svim igračima ovog tima i ranije sarađivao:

''Svaki derbi je poseban doživljaj. Malo je loš povod današnjoj utakmici, ali drago mi je što se ovi momci i sada druže. Igraju bez incidenta, bez nepotrebne borbenosti i lepo ih je videti. Bogunović i Drulović jedini nisu bili kod mene, odnosno, njih jedino nisam trenirao. Puno je igrača bilo koji su obeležili te derbije, druženja i rivalstvo. Sama ideja da se ovakve utakmice igraju je fantastična. Malo da se našalim, Duljaj u celoj svojoj karijeri nije dao nijedan gol, a danas je dao dva. Šalim se naravno, stvarno mi je drago što smo se svi okupili da pomognemo Radovanu''.

Sa druge strane, na klupi Crvene zvezde bio je Milovan Rajevac:

''On (Ljubiša Tumbaković) ima više derbija od mene pa ja moram da se dokazujem. Šalim se naravno, lepa je utakmica. Zvezda i Partizan uvek igraju na rezultat. Većini  ovih momaka sam bio trener. Mlada generacija veterana nastupa, tako da mi stariji odlazimo a oni dolaze''.

Jedan od najspremnijih na ovom meču, bio je Boško Janković koji je s obzirom na to da je i jedan od mlađih i dalje u sjajnoj formi:

''Sigurno da je taj naš rivalitet ostao i danas. Bavim se još uvek fudbalom za svoju dušu. Drago mi je da se dosta fudbalera skupilo u ovoj akciji i da nas bude što više i da pomognemo koliko možemo. Dosta igrača me iznenadilo igrom. Pozitivno me iznenadio Igor Duljaj koji kao da nikad nije ni prestao da igra fudbal''.

Na golu Partizana bio je Ivica Kralj:

''Izgleda da smo spreminiji bili večeras. Šalu na stranu, lepo druženje, ali je povod takav kakav je. Tu smo da svojom energijom i željom damo snagu Radovanu i njegovoj porodici u najvažnijojo bici u njegovom životu. Odavno sam penzioner pa mi ovo čudno deluje, ali snalazim se''. 

Pomozimo Radovanu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1082 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1082 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216331-02

Uplatom na devizni račun: 160600000121638728
IBAN: RS35160600000121638728
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Komentari (0)

Sport