Fudbal

Stanojević pred duel sa Metalcem: Najteže su utakmice posle Evrope

Komentari

Autor: Euronews

14/12/2021

-

16:06

Stanojević pred duel sa Metalcem: Najteže su utakmice posle Evrope
Stanojević pred duel sa Metalcem: Najteže su utakmice posle Evrope - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener Partizana Aleksandar Stanojević imao je drugačiji početak konferencije pred sutrašnji meč sa Metalcem u Gornjem Milanvcu jer su mediji tražili dodatno objašnjenje za izjavu posle duela sa Anortozisom u kome je iskazao javno neslaganje sa nezadovoljstvom navijača.

Šef struke crno-belih je rekao da stoji iza svega izrečenog i da ne nije čitao oštre reakcije i komentare.

"Inače gledam reakcije, ali sada nisam gledao i ne interesuje me ništa vezano kako će ko i kako da reaguje. Ja reagujem kako osećam, a neka vreme pokaže šta će biti", rekao je između ostalog Stanojević.

Metalac je naredni rival.

"Fokusiran sam kako da preživimo ove dve utakmice, ostalo ćemo videti. Gori Milanovac, gori sve. Sad smo na dva boda, potreban nam je bod, ali i pobeda i svaki poen je važan. Zato sam ja trener da držim sve pod kontrolom i da kada je bilo plus osam i sada da isto razmišljamo. Svaka utakkica, svaki trening su nam ravna linija. Znam da nas čeka teška utakmica i neću biti euforičan ni ako pobedimo, ni ako tako ne bude".

Metalac je pred kraj oktobra savladan u Humskoj (3:0).

"Metalac igra sličan sistem, ali na malo drugačiji način, njihov trener je radio sa Vladimirom Vermezovićem, bio jedan od njaboljih u našoj školi. Malo mi je neumesno da komentarišem kako igraju, ali gledao sam kako Milija Žižić razmišlja. Kratko je u Gornjem Milanovcu da bih bilo šta komentarisao. Njegov način će biti poznatiji posle priprema".

Teren će biti težak za igru.

"Nadamo se da će sutra biti odigrana utakmica. Nikom nije bilo u interesu da se odlaže. Ljudi su sve uradili da očiste sneg i koliko imamo informaciju biće sve spremno za igru. Nadamo se da će uslovi biti dobri i da ćemo ostaviti dobar utisak. Zdravstveno stanje je isto kao i dosad. Danilo Pantić se vraća polako, videćemo na treningu da li će na put".

Svima je težak teren problem, nastavio je šef struke crno-belih.

"Decembar je, biće teren važan faktor. Ne slažem se da je svima isti teren. Ekipi koja je favorit odgovaraju bolji vremenski uslovi. To nam je motivacija da u datom trenutku da povećamo prednost u odnosu na večitog rivala, ali nije lako igrati utakmicu posle Evrope, po ovakvom vremenu. Ako smo do sada ulazili sa 500, 600 odsto, sada ćemo ući sa 800 odsto motivacije", dodao je Stanojević koji u Gornjem Milanovcu neće moći da računa na Rikarda Gomeša.

Komentari (0)

Sport