Fudbal

Aguero zvanično objavio da završava igračku karijeru

Komentari

Autor: Euronews

15/12/2021

-

13:03

Aguero zvanično objavio da završava igračku karijeru
Serhio Aguero - Copyright Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od najvećih igrača u istoriji Mančester sitija Serhio Aguero zvanično je objavio da završava igračku karijeru u 33. godini. Argentinac je odluku saopštio na pres konferenciji.

“Ovu konferenciju sam sazvao da bih vas obavestio da sam odlučio da prestanem da igranjem profesionalnog fudbala. Ovo su veoma teški trenuci, ali ipak sam veoma srećan zbog ove odluke, jer zdravlje je na prvom mestu”, rekao je Aguero.

Argentinac je morao da završi karijeru zbog srčane aritmije, a probleme je osetio na meču sa Deportivo Alavesom prošlog meseca. Specijalno za ovu priliku u Barselonu su doputovali Pep Gvardiola i Čiki Begiristajn, trener i sportski direktor Mančester sitija, koji su, uz ceo tim Barse, prisustvovali oproštajnoj konferenciji.

Aguero je profesionalnu karijeru počeo u Independijenteu da bi 2006. godine prešao u Atletiko Madrid sa kojim je četiri godine kasnije osvojio Ligu Evrope i UEFA Superkup. 2011. godine postao je član Mančester sitija u kom je proveo 10 godina i za to vreme je osvojio pet titula prvaka Engleske, FA Kup, šest Liga Kupova i tri Komjuniti šilda. Za Barselonu je odigrao svega pet mečeva. Ukupno je u karijeri postigao blizu 400 pogodaka.

Za reprezentaciju Argentine odigrao je 101 meč i postigao 41 gol. Ove godine je sa Gaučosima osvojio Kopa Amerika.

Komentari (0)

Sport