Fudbal

Kardiolog savetovao Serhia Aguera da završi karijeru

Komentari

Autor: Euronews

16/12/2021

-

17:29

Kardiolog savetovao Serhia Aguera da završi karijeru
Serhio Aguero - Copyright Tanjug/(AP Photo/Emilio Morenatti)

veličina teksta

Aa Aa

Serhio Kun Aguro prekinuo je fudbalsku karijeru zbog problema sa srčanom aritmijom. Argentinski as iz Barselone se odlučio na ovaj potez posle konsultacija i saveta kardiologa Roberta Peidra.

Argenitnski lekar je za "Radio kon Voz" objasnio sve razloge prekida karijere.

"Kun je uspešno lečen od ventrikularne aritmije koju su otkrili simptomi. Kada su se analize uradile, videlo se da ima ožiljak u predelu srca koji generiše električni fokus koji izaziva aritmije. Samo po sebi srce počinje da radi brže", istakao je Peidro.

Objasnio je dalje lekar da bi Aguero mnogo rizikovao život sa fizičkim opterećenjem koje nosi profesionalni fudbal i da ga je zbog toga savetovao da prekine karijeru.

"Da mi je sin rekao bih mu "stani ovde". Doktor Žozep Brugada je takođe razgovarao sa njim i njegovom majkom. Doneo je Kun pravu odluku jer ne znam kada bi i da li bi se problem vratio".

Doktor Peidro veruje da koronavirus nije uzrokovao aritmiju.

"Nema veze ovo sa koronavirusom ili vakcinacijom. Nejčešće mali ožiljak na srcu uzrokuje virus koji se dogodio nekad u životu, a koji nije otkriven. Ali, to nije Covid miokarditis. U ovom trenutku verujem da će sa Kunom biti sve i redu, ali moraće periodnočno da dolazi na kontrole i analize", smatra Peidro.

Komentari (0)

Sport