Fudbal

Predstavljen Ančeloti: Očekujte ofanzivan i atraktivan Real

Komentari

Autor: Euronews

02/06/2021

-

20:35

Predstavljen Ančeloti: Očekujte ofanzivan i atraktivan Real
Predstavljen Ančeloti: Očekujte ofanzivan i atraktivan Real - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Italijan Karlo Ančeloti zvanično je predstavljen kao novi trener Real Madrida. Posle odlaska Zinedina Zidana, brojna imena su se dovodilau vezu sa "kraljevskim" klubom, a izbor je pao na iskusnog stručnjaka koji je pre šest godina napustio tim iz španske prestonice.

"Karlo Ančeloti nije isti kao što je bio pre šest godina, imam više iskustva. Trenirati Real je prelepa odgovornost. To je najbolji klub na svetu. Normalno je imati više odgovornosti nego na drugim mestima. Imam vrlo kvalitetan tim sa mnogo iskusnih i kvalitetnih igrača poput Bejla, Krosa, Modrića, Benzeme, Ramosa, Rodriga, Vinisijusa, Valverdea...", započeo je Ančeloti konferenciju za novinare.

Iskusni strateg je pomenuo i Serhija Ramosa, međutim, kapitenu Reala ističe ugovor do kraja meseca, kada će postati slobodan igrač. Pregovori ne idu u najboljem smeru, a Ančeloti ističe važnost jednog od najiskusnijih u ekipi.

"Ramos je vrlo bitan igrač za Real. Učestvovao je u svim uspesima kluba. Razgovaraćemo sa njim. Znam da u klubu pokušavaju da obnove ugovor sa Serhijom, ali ne znam detalje. Kada ih saznam, moći ću da kažem više".

U nedavno završenoj sezoni posebno je podbacio Eden Azar. Sve više se priča da bi Belgijanac mogao da promeni sredinu.

"On je vrhunski igrač. Imao je problema u prvoj godini. Nije dostigao pun potencijal, ali uradiće to jer on to želi. Ovo bi mogla da bude prava godina da pokaže svoju moć".

Bilo je reči i o njegovom prethodniku na klupi Reala, Zinedinu Zidanu.

"Osvojio je tri trofeja Lige šampiona zaredom. Uradio je odličan posao. Svako bi trebalo da mu se zahvali. Ali ovo je fudbal, treneri odlaze, drugi dolaze. Nisam razgovarao sa njim".

Ančeloti je spreman i na kritike španskih medija, svestan je da ih je nemoguće izbeći kada ste trener Reala.

"Svi znaju koji su ciljevi Reala: da osvoji Primeru, Ligu šampiona i Kup Kralja. Normalno je da će biti kritika. To je najpopularniji klub na svetu. Real sa sobom nosi veliku odgovornost i nekad stvari ne idu željenim tokom. Ali najbitnije je poštovati druge: trenere, igrače, novinare".

Italijan je otkrio medijima kakav se fudbal može očekivati od Reala?

"Tradicija Reala je da igra spektakularan fudbal. Poslednjih godina fudbal se promenio, mnogo je agresivniji i organizovaniji. Ali u Realu je uvek isto: ofanzivan i atraktivan fudbal je ono što istorija kluba i navijači zahtevaju", zaključio je Ančeloti.

Komentari (0)

Sport