Fudbal

Kuman ostaje u Barseloni i menja koncepciju igre

Komentari

Autor: Konstantin Radulović

03/06/2021

-

09:39

Kuman ostaje u Barseloni i menja koncepciju igre
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Barselona Žoan Laporta u dogovoru sa svojim najbližim saradnicima odlučio je da pokloni poverenje Ronaldu Kuanu, koji će i naredne sezone sedeti na klupi španskog velikana.

Kako prenose tamošnji mediji, na "Nou Kampu“ su nedeljama unazad pokušavali da pronađu adekvatnu zamenu za holandskog stručnjaka, ali kako u toj nameri nisu uspeli, Kuman će do narednog leta sedeti na klupi Katalonaca.

Međutim, rukovodstvo kluba je od njega tražilo, a to mu je predsednik Laporta lično saopštio, da potpuno promeni filozofiju igre i insistiralo da od ovog leta ekipa igra u formaciji 4-3-3. Holanđninu se zamera da je previše kalkulisao i nije igrao napadački, odnosno da je zbog toga Barselona doživela novi neuspeh u domaćem prvenstvu, gde je već dve godine bez trofeja, i Ligi šampiona gde je poslednji trofej osvojila 2015. godine.

U tu svrhu u klub su već stigli Serhio Aguero, Erik Garsija i Emeron Rojal, a uskoro se očekuje zvanična potvrda dolaska Džordžina Vajnalduma, pa će Kuman imati prostora da igra ofanzivnije nego do sada.

Komentari (0)

Sport