Fudbal

Matijas Ginter napušta Borusiju Menhengladbah

Komentari

Autor: Euronews

31/12/2021

-

22:00

Matijas Ginter napušta Borusiju Menhengladbah
Matijas Ginter - Copyright AP Photo/Efrem Lukatsky, File

veličina teksta

Aa Aa

Nemački štoper, Matijas Ginter, objavio je da neće produžiti ugovor sa ekipom Borusije Menhengladbaha.

Stamenom defanzivcu ugovor ističe na kraju sezone, ali ga on ipak neće produžiti, što je saopštio preko svog instagram profila. Rekao je da neće napuštati klub na polusezoni, već da će i drugi deo takmičarske godine odigrati u istom dresu i dati sve od sebe da se dođe do što boljih rezultata:

"Posle dugog razmiđljanja, odlučio sam da ne obnovim ugovor. Bilo mi je jako teško da donesem ovu odluku, posle pet godina provedenih u Menhengladbahu, ali odabrao sam drugačiji put zarad ličnog i profesionalnog napretka. Mnogo dugujem navijačima Borusija i uvek ću ih nositi u srcu. Sada mi preostaje da dam sve od sebe u drugom delu sezone. Ljudi koji me poznaju su svesni da ću učiniti sve da ostvarimo zacrtane ciljeve", napisao je Ginter.

Nemački reprezentativac je u klubu proveo četiri godine i za to vreme je upisao 159 nastupa na kojima je postigao deset pogodaka. Doveden je iz Borusije Dortmund 2016. godine za 17 miliona evra, koje je definitivno opravdao svojim igrama, iako klub nije došao ni do jednog trofeja.

Ovu situaciju će pomno propratiti nemački šampion, Bajern Minhen, koji je već duže vreme zainteresovan za Gintera. Niklasu Zuleu takođe ističe ugovor na leto, pa se Matijas pominje kao njegova zamena. Nema sumnje da će Bavarci biti na velikom dobitku s obzirom na to da za vrhunskog i iskusnog štopera neće morati da plate ništa.

Problem za Borusiju je u tome što i pored Gintera, ugovori na kraju sezone ističu i Denisu Zakariji, Patriku Hermanu i Džordanu Bejeru.

Dvadesetsedmogodišnji štoper je za reprezentaciju debitovao 2014. godine, od kada je upisao 46 nastupa i postigao dva pogotka.

Komentari (0)

Sport