Fudbal

Počeo zimski prelazni rok: Lov na Kilijana Mbapea

Komentari

Autor: Euronews

01/01/2022

-

11:49

Počeo zimski prelazni rok: Lov na Kilijana Mbapea
Kilijan Mbape - Copyright AP Photo/Daniel Cole

veličina teksta

Aa Aa

Ko ne bi voleo u timu da ima ovaj napadački trio: Paulo Dibala - Kilijan Mbape - Usmane Dembele? Svaki klub bi ih sigurno poželeo, samo je na leto 2022. godine potrebno da ima dovoljno novca za njihove plate.

Velikom broju sjajnih fudbalera u junu 2022. godine ističu ugovori, a već s prvim januarom mogu da pregovaraju sa potencijalnim novim klubovima jer im to dozvoljava propis FIFA.

Najveće ime je svakako Kilijan Mbape sa kojim Pari Sen Žermen već šest meseci ne može da postigne dogovor oko ostanka. Čak ni plata od 25 miliona evra nije bila dovoljno uverljiva da Francuz potpiše novi ugovor. Real ga spremno čeka, koliku platu mu nudi saznaće se ubrzo.

Paulo Dibala je dva puta bio nadomak potpisivanja novog ugovora sa Juventusom. Ispalo je "od gotovog - veresija", pa i on čeka januar da vidi hoće li "Stara dama" ispuniti sve njegove zahteve ili će se okrenuti nekom drugom klubu. Ista je situacija sa "čovekom od stakla" Usmaneom Dembeleom koji nije produžio ugovor sa Barselonom u kojoj je većinu vremena u poslednje četiri godine proveo u ambulanti.

Pol Pogba takođe ulazi u poslednjih šest meseci ugovora bez dogovora sa Junajtedom o produženju saradnje, mada menadžer Ralf Rangnik ni ne insistira da Francuz ostane na "Old Trafordu".

Luka Modrić je takođe slobodan, mada je vrlo izvesno da će pristati na novi ugovor sa Realom. Kako danas stvari stoje, na tržištu bi mogli da se nađu sjajni Lorenco Insinje, Anhel Di Marija, Luis Suaarez, Marselo Brozović, Edison Kavani... 

Idelani tim bi mogao da izgleda ovako: Ljoris - Azpilikueta, Ridiger, Sule, Marselo - Zakarija, Pogba, Toliso - Dibala, Mbape, Dembele. 

Na klupi bi mogli biti: Mazraui, Romanjoli, Tiago Silva, Fernando, Brozović, Insinje, Di Marija, Luis Suarez, Kavani i Bernardeski.

Komentari (0)

Sport