Fudbal

Đoan Laporta obećao: Haland stiže u Barselonu

Komentari

Autor: Euronews

04/01/2022

-

22:44

Đoan Laporta obećao:  Haland stiže u Barselonu
Erling Haland - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsenik Barselone, Đoan Laporta, izjavio je da će narednog leta u klub dovesti jednog od najboljih napadača današnjice, Bruta Erlinga Halanda.

Kako prenosi španska Marka, klubski budžet je dosta rasterećeniji, pa tako Laporta veruje da će imati novca da angažuje mladog Norvežanina.

Ipak, ta misija neće biti tako laka. Poznato je da su mnogi evropski klubovi zainteresovani za Halanda koji već duže vreme pruža zaista nestvarne partije. Pre svega misli se na Real Madrid, o kom se najbozbiljnije govori kada se misli na Halandov naredni klub.

Laporta smatra da je Barselonina najveća prednost u odnosu na ostale timove koji žele napadača Borusije Dortmunda u svojim redovima, to što bi on u Kataloniji bio glavna zvezda tima i što bi sistem igre gradio prema njemu, što to u drugim ekipama, na primer Realu, ne bi bio slučaj.

Dvadesetjednogodišnji Norvežanin je tokom karijere nastupao za Brajn, Molde, Red Bul Salcburg i Borusiju Dortmund. Za reprezentaciju je debitovao u septembru 2019. godine od kada je upisao 15 nastupa i postigao 12 pogodaka.

Komentari (0)

Sport