Fudbal

"Vučica"poklekla na San Siru: Milan sa tri gola presudio Romi

Komentari

Autor: Euronews

06/01/2022

-

21:07 >> 23:37

"Vučica"poklekla na San Siru: Milan sa tri gola presudio Romi
Milan - Copyright Tanjug/ AP Photo/Antonio Calanni

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Milana savladali su kod kuće Romu sa 3:1 (2:1), u utakmici 20. kola Serije A.

Domaćin je poveo sa “bele tačke“ u sedmom minutu, nakon nepromišljene reakcije Ejbrahama u svom šesnaestercu, gde je rukom zakačio loptu koju je uputio Ernandez. Arbitar prvobitno nije dosudio najstrožiju kaznu, ali je posle reakcije VAR-a preinačio svoju odluku. Žiru je preuzeo odgovornost i postigao peti gol u sezoni.

Jeftino primljen gol poremetio je planove gostiju, koji su u 17. minutu napravili još jednu grešku, posle koje su “rosoneri“ povećali prednost na 2:0. Ibanjez je pod pritiskom vratio loptu svom golmanu, ali je Žiru presekao pas, pogodio stativu, a odbitak je iskoristio Mesijas.

Izabranici Žozea Murinja su potom krenuli u ofanzivu, pretili su preko Zanijola i Ejbrahama, koji se u finišu prvog poluvremena iskupio za grešku kod prvog pogotka Milana. Pelegrini je nakon kornera uputio udarac po zemlji ka golu rivala, a na pravom mestu našao se Englez, koji je skrenuo putanju lopte i postigao sedmi gol u sezoni.

Domaći fudbaleri su uglavnom imali incijativu i bili opasniji tokom većeg dela prvog poluvremena, dok su gosti tražili šansu iz kontre. Početkom drugog dela igre, “rosoneri“ su mogli da povećaju prednost, ali je udarac Dijaza zaustavila prečka.

Roma je ponovo dodala gas i stvorila izglednije prilike preko Ejbrahama i Mhitarijana, ali je Manjan u obe situcije bio na visini zadatka. Ubacivši El Šaravija, Murinjo je najavio ozbiljniju borbu svoje ekipe, ali su gosti u 74. minutu ostali sa igračem manje. Karsdorp je nepropisno zaustavio Ernandeza na ivici kaznenog prostora i zaradio drugi žuti karton. Florenci je potom iz slobodnog udarca pogodio prečku.

Milan je u nastavku susreta preuzeo potpunu kontrolu nad utakmicom i zahvaljujući Leau postigao još jedan gol. Portugalac je zbog povrede bio mesec dana van stroja, a osim pogotka u 82. minutu izborio je penal u nadoknadi vremena. Njega je sa leđa zaustavio Manćini, koji je zaradio drugi žuti karton, a najstrožiju kaznu nije iskoristio Zlatan Ibrahimovič, čiji je šut zaustavio Ruj Patrisio.

Roma se trenutno nalazi na sedmom mestu italijanskog prvenstva sa 32 boda, dok je Milan na drugog poziciji sa 45.

Komentari (0)

Sport