Fudbal

Ralf Rangnik želi Erika Ten Haga na klupi Mančester junajteda

Komentari

Autor: Euronews

12/01/2022

-

21:21

Ralf Rangnik želi Erika Ten Haga na klupi Mančester junajteda
Erik Ten Hag - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Iskusni stručnjak Ralf Rangnik (63) u Mančester junajtedu je angažovan na funkciji konsultanta, sticajem okolnosti, privremeno je prekomandovan u šefa stručnog štaba, nakon odlaska sa Old Traforda Ole Gunar Solskejera. 

Kada se na kraju sezone Rangnik bude vratio na funkciju koja u je prvobitno namenjena, njegova želja je da ga na klupi "đavola" nasledi trener Ajaksa Erik ten Hag.

Prva na listi želja tima iz Mančestera je zapravo Maurisio Poketino iz Pari Sen Žermena, međutim, nemački stručnjak favorizuje Ten Haga kao svog naslednika, impresioniran njegovim radom u Ajaksu.

Erik Ten Hag (51) preuzeo je slavni tim iz Amsterdama u decembru 2017. godine, osvojio je dve titule u Erediviziji i dva kupa Holandije. "Kopljanici" su u sezoni 2018/19 eliminisani u polufinalu Lige šampiona od Totenhema, a ove sezone blistaju u najelitnijem takmičenju. U grupnoj fazi zabeležili su svih šest pobeda protiv Bešiktaša, Borusije iz Dortmunda i Sportinga.

Holanđaninu ugovor sa Ajaksom ističe u junu 2023. godine, a navodno želi da prihvati izazov u ​​Mančester junajtedu od ovog leta.

Ten Hag je na početku trenerske karijere vodio Go Ahed Igls, a radio je i u drugom timu minhenskog Bajerna i Utrehta.

Komentari (0)

Sport