Fudbal

Haland nezadovoljan upravom Dortmunda: Pritiskaju me, a ja samo želim da igram fudbal

Komentari

Autor: Euronews

15/01/2022

-

11:08

Haland nezadovoljan upravom Dortmunda: Pritiskaju me, a ja samo želim da igram fudbal
AP Photo/Martin Meissner - Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji fudbaler Dortmunda, Erling Haland, isfrustriran je svakodnevnim spekulacijama o njegovom odlasku iz Borusije, pa je nakon ubedljive pobede protiv Frajburga (5:1), poručio da je nezadovoljan upravom nemačkog kluba, koja ga, kako Norvežanin kaže, redovno pritiska da odluči hoće li produžiti ugovor po isteku tekuće sezone ili promeniti sredinu.

Haland će biti slobodan igrač na leto 2024. godine, ali na kraju ove sezone postoji klauzula u ugovoru, koja omogućava ostalim klubovima da konkurišu za potpis fenomenalnog napadača.

“Poslednjih šest meseci nisam pričao ništa iz poštovanja prema Borusiji, ali je sada klub počeo da me pritiska, a ja samo želim da igram fudbal. Pritiskaju me da donesem odluku, što znači da ću uskoro morati to i da uradim. Možda je došlo vreme za pregovore”, rekao je Haland.

Potom se oglasio I direktor “milionera” Hans-Joakim Vacke.

“On je mlada I neposredna osoba. Dozvoljeno mu je to da radi. Nemamo problem sa njim, ali on mora da razume situciju u kojoj se nalazmo. Klub ne može da čeka do maja da saznamo njegovu odluku”.

Prema navodima medija, Norvežanin je najbliži prelasku u Real Madid ili Barselonu, koji su za njega spremni da izdvoje do 90 miliona evra.

Napadač je u dresu Dortmunda odigrao 81. utakmicu I zabeležio 78. golova I 28. asistencija.

Komentari (0)

Sport