Fudbal

Anjeli ne odustaje od Superlige: Nešto mora da se menja

Komentari

Autor: Euronews

04/06/2021

-

17:20

Anjeli ne odustaje od Superlige: Nešto mora da se menja
Anjeli ne odustaje od Superlige: Nešto mora da se menja - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Juventusa, Andrea Anjeli, tvrdi da ovaj italijanski klub u saradnji sa Real Madridom i Barselonom ne odustaje od ideje formiranja Superlige Evrope.

Prema njegovim rečiam način na koji funkcionše evropski fubal je veoma loš i ukoliko se nešto ne bude promenilo u skorije vreme, situacija bi mogla da se otrgne kontroli.

"Iznutra sam probao da promenim sistem evropskih takmičenja godinama, jer su znaci krize bili jasni i pre pandemije. Sistem koncentriše moć, stvara monopol. Superliga nije državni udar nego očajnički pokušaj da se alarmiraju svi, jer ćemo inače potonuti u bankrot", rekao je Anjeli. 

UEFA je na pokušaje formiranja evropske Superlige odgovorila oštro i pretila je kaznama za sve koji učestvuju u takvoj ideji. Taj pristup se nije svideo Anjeliju.

"Sa takvim ponašanjem ne možete da promenite fudbal. Srećom znam da ne misle svi u UEFA na taj način. Naša želja ostaje ista. Drugi sportovi su imali slične promene i skoro svi su se složili da sistem mora da se menja. Juventus, Real Madrid i Barselona su rešeni da naprave kompletnu reformu takmičenja", zaključio je Anjeli. 

Komentari (0)

Sport