Fudbal

Bata Mirković nema dilemu: Vlahović i Dibala će biti najjači tandem u Italiji

Komentari

Autor: Euronews

27/01/2022

-

15:31

Bata Mirković nema dilemu: Vlahović i Dibala će biti najjači tandem u Italiji
Bata Mirković nema dilemu: Vlahović i Dibala će biti najjači tandem u Italiji - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Zoran "Bata" Mirković je od 1998. do 2000. godine nosio dres Juventusa. Uz Vladimira Jugovića, Darka Kovačevića, Miloša Krasića bio je jedan od retkih fudbalera iz Srbije koji je nosio dres italijanskog velikana.

Nije krio Batica oduševljenje što će Dušan Vlahović obući crno-beli dres kluba iz Torina i za "Tuto Juve" a ni zadovoljstvo potezom bivšeg kluba.

"Razmišljao sam o velikom udaru rukovodstva Juventusa, koji će obezbediti jednog od najboljih napadača bliske budućnosti. On je visok, brz, veoma jak, postiže golove na svaki način, ima pravi mentalitet za vrhunski klub. Svi pričamo o njegovim poslednjim sjajnim nastupima, ali Dušan je preživeo i prebrodio zaista težak trenutak u karijeri. Jer i pored potpisanog ugovora sa Fiorentinom, ostao je godinu dana bez igranja u Partizanu. Pokazao je da je imao veliku snagu volje, nije bio tako jednostavan za dalje. Sada je to referentna vrednost za Srbiju”, rekao je Mirković za "Tutojuve"

Кako na Vlahovića gledaju u Srbiji?

„Važi za veliki talenat koji se pokazao u jednoj od najtežih liga u Evropi. On i Mitrović su jedan od najbolje uklopljenih parova, vidim da se uvek odlično nalaze u reprezentaciji. Dušan je radom i trudom izborio mesto u našoj reprezentaciji, sutra puni 22 godine i već je orijentir. Svako ko ga je posmatrao kao mladića, uvek je govorio da je fenomen."

Da li vas čini ponosnim što vidite svog sunarodnika u istom dresu koju ste nosili i vi?

"Naravno, nisam mogao više. Uvek je lepo, želim mu da se oseća dobro i da dobije veliku satisfakciju od Juventusu. Srećno, Dušane!".

 

 

Кovačević je pre izvesnog vremena rekao da je Juventusu, po karakteristikama, nedostajao napadač poput Vlahovića. I propustio je da liči na njega po načinu na koji je igrao. Da li se slažete?

„Slažem se sa Darkom, ali u Dušanu vidim i nešto od Sava Miloševića. Ima mnogo kvaliteta i jednog i drugog, svakako je lep miks. Moćniji je i brži od Save, mislim da je kompletniji igrač. Siguran sam da će se dalje usavršavati."

U istoriji Juvea videli smo sjajne strelce kao što su Trezege, Iguain, Ronaldo i mnogi drugi. Da li bi on mogao biti savršen naslednik ove dinastije?

"Da, on će moći da sakupi zaostavštinu ovih velikih šampiona. U Juventusu, za razliku od drugih klubova, postoji veliki pritisak, ali kao što ga znam on nije od onih koji se lako uplaše. "Viola", u jednom trenutku, počeo da ga zviždi i osporava. A to ga je dodatno motivisalo, pogledajte samo njegov rezultat između Serije A i Кupa Italije. On ima pobednički karakter."

Juventusu su potrebni njegovi golovi da bi se kvalifikovao za Ligu šampiona, ali pre svega da izbegne da bude jedanaesti napad u ligi. Кoji bi mogao biti vaš omiljeni partner u napadu među igračima u timu?

"Prava je šteta da se golovi postignuti u Fiorentini ne dodaju golovima Juventusa. Mislim da će sa Dibalom činiti najjači par u celoj italijanskoj ligi. Onda, iskreno, ne znam kako Alegri će to iskoristiti, ali će Juveu biti potreban njegov gol kao hleb."

Кoji će broj, po vašem mišljenju, izabrati DV, "9", na primer, kao u Fiorentini?

"To je pitanje na koje ne mogu da odgovorim, ali onda mislim da nije toliko važno da se pitam koji će broj izabrati. Dušan će stići u Torino jer će želeti da dobije veliku satisfakciju, moći će i da nosi majica broj 0, ali će uvek važni biti postignuti golovi", jasan je Batica.

Komentari (0)

Sport