Fudbal

Partizan poražen od Istanbul Bašakšehira u drugom pripremnom meču u Beleku

Komentari

Autor: Euronews

29/01/2022

-

16:50

Partizan poražen od Istanbul Bašakšehira u drugom pripremnom meču u Beleku
FK Partizan - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana poraženi su od Istanbul Bašakšehira 0:1 (0:1) u drugoj pripremnoj utakmici u Beleku. 

Loše je počelo po crno-bele: posle udarca u koleno u šestom minutu, u jednom duelu, Pantić je ostao na travi. Ukazivala mu se pomoć i to je potrajalo dva-tri minuta. Umesto njega je na teren ušao Nemanja Jović.

Igrao se 14. minut kada je Rikardo prošao po levoj strani, centrirao u kazneni prostor, ali nije lopta došla do saigrača. Ovo je bila prva ozbiljnija situacija za crno-bele.

Crno-beli su u 27. minutu imali slobodan udarac sa 25 metara. Izveo ga je Natho. Prebacio je živi zid, ali je zamalo bio neprecizan. Lopta je otišla pored stative.

U 42. minutu Čigerči je pokušao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla preko prečke. Bašakšehir je poveo tri minuta kasnije: lopta je došla na drugu stativu do Epureanua i Stevanović je bio nemoćan.

Na poluvremenu je Aleksandar Stanojević odlučio da izvede Natha iz igre, a umesto Izraelca na teren se posle dužeg odsustva vratio Lazar Marković.

U 49. minutu posle kornera crno-beli su imali priliku, ali Menig nije dobro zahvatio loptu. Prilika je otišla u nepovrat. Samo četiri minuta kasnije Stevanović je dobro intervenisao posle "slobodnjaka" Turaka. Lopta je išla u donji ugao. Ubrzo pokušaj i glavom, ali pored gola. Opasniji je bio u tim trenucima tim iz Istanbula.

Veliku priliku Partizan je propustio u 59. minutu. Rikardo je pokušao, a u nastavku akcije Jović nije uspeo da dođe do lopte. U 65. minutu Holenderov pokušaj iz kaznenog prostora je odbranio golman Babačan, a posle toga je Marković pogodio samo spoljni deo mreže.

Terzić je u 72. minutu poslao dužu loptu ka Markoviću koji nije uspeo da je stigne, a bio je na nekoliko metara od gola turskog tima. Do kraja meča nije bilo promene rezultata.

Naredni rival Partizana na pripremama u Turskoj biće moskovski Dinamo, a taj meč na programu je u sredu, 2. februara od 14 časova (TV Arena Premium 1).

Sastavi:

Partizan: Stevanović, Urošević, Vujačić, Saničanin, Živković, Zdjelar, Jojić, Natho, Pantić, Menig, Gomeš.

Istanbul Bašakšehir: Babačan, Paula Žunior, Duarte Da Silva, Epureanu, Kaldirim, Aleksić, Čadli, Ozkan, Turuc, Cigerči, Okaka.

Komentari (0)

Sport