Fudbal

Senegal pobedio Ekvatorijalnu Gvineju za polufinale Kupa afričkih nacija

Komentari

Autor: Euronews

30/01/2022

-

21:59

Senegal pobedio Ekvatorijalnu Gvineju za polufinale Kupa afričkih nacija
Senegal - Copyright Tanjug/(AP Photo/Themba Hadebe)

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Senegala pobedili su Ekvatorijalnu Gvineju rezultatom 3:1 i plasirali se u polufinale Kupa afričkih nacija gde ih čeka Burkina Faso.

Senegalci su otpor Ekvatorijalne Gvinije slomili su u poslednjih pola sata meča, a blistao je zvezda Liverpula Sadio Mane. Dobru partiju krunisao je sa dve fenomenalne asistencije. Prva je bila za vođstvo u 28. minutu. Mane je idealno proigrao Famara Diediou koji je utrčao u kazneni prostor i matirao golmana Ekvatorijalne Gvineje - 1:0.

 

 

Dobra akcija Ekvatorijalne Gvineje u 56. minutu donela je izjednačenje. Ganet je asistirao, a u strelce se upisao Bujla.

U 68. minutu Sar je izveo korner sa leve strane, a protivnička odbrana bezuspešno pokušavala da izbaci loptu u polje koju je Kulibali posle nebeskog skoka sa ivice kaznenog prostora glavom vratio u peterac gde su se sudraili Akapo i Koko, a Kujate sve pratio i kaznio grešku za 2:1.

Sadio Mane je izveo još jednu fenomenalnu akciju u 79. minutu, primio dubinsku loptu u trku, prošao po levoj strani i idelano proigrao Ismaila Sara  kome nije bilo teško da povisi na 3:1 i potvrdi trijumf Senegalaca. 

Komentari (0)

Sport