Fudbal

Zvezda poražena od Šahtjora: Pavkov promašio penal za remi

Komentari

Autor: Euronews

31/01/2022

-

16:59

Zvezda poražena od Šahtjora: Pavkov promašio penal  za remi
Crvena zvezda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je doživela prvi poraz na pripremama u Beleku, ali u trijumfu Šahtjora od 3:2 trener crveno-belih Dejan Stanković može da bude zadovoljan. Sem uvodnih 25 minuta u kojima je Šahtjor dominirao i poveo 2:0  kaznivši dve taktičke greške, Zvezda je igrom i stvorenim prilikama pokazala da može da se nosi i sa ovakvim ekipama.

Šahtjor je od starta pokazao moć i već u 18. minutu je na semaforu bilo 2:0.

Prvu neopreznost u odbrani crveno-belih kaznio je Mudrik. Odličan pas u prostor koji je uputio mozak ekipe Majkon, mladi ofanzivac sporoveo je glavom u mrežu sa desetak metara. Kristijan Pićini je bio neoprezan i dozvolio je igraču da bude usamljen na visini peterca.

Italijanski desni bek je pet minuta kansije faulirao Mudrika na 20 metara od gola Popovića. Slobodan udarac je sjajno izveo Majkon, lopta je pogodila prečku i odbila se taman do Neresa koji je ubacio iz blizine u mrežu.

Posle uvodnih 20 minuta koji su protekli u dominaciji ukrajinskog giganta, Zvezda je došla do "vazduha". Golman Trubin je odbranio udarac Erakovića, ali je Mirko Ivanić iz dobre prilike propustio da šutira iz prve pa je bio izblokiran. U 35. minutu je Ivanić bio zaustavljen na 20 metara od gola. Aleksandar Katai je pogodio živi zid. 

Ohi Omožuanfo je imao najbolju priliku za Crvenu zvezdu u 40. minutu. Primio je odlično dubinski pas Kataija i sa 16 metara je snažno šutirao. Golman Trubin je maestralno odbrabnio. Minut kasnije Trubin je protiv Ohija poveo 2:0. Rodić je bio asistent, Ohi je odlično šutirao glavom ali ni to nije bilo dovoljno da se mreža Šahtjora zatrese. 

Ostalo je na poluvremenu 2:0 za lidera ukrajinskog šampionata, ali je Crvena zvezda drugi deo poluvremena odigrala mnogo bolje. Da nije bilo dve sjajne intervencije golmana Trubina, Ohi bi upisao i treći gol u crveno-belom dresu. 

Kristijan Pićini se nije baš predstavio u dorbom svetlu, zaboravio je igrača kod prvog gola, nije imao ni ofanzivnih akcija, a pred kraj poluvremena je dobio i jedan udarac pa ga je Stanković izmenio na poluvremenu. Ušao je ofanzivniji Rišairo Živković, a Eraković se preselio na poziciju desnog beka. Zvezda je u drugom delu igrala sa četvoricom igrača u liniji.

Crveno-beli su imali posed lopte, ali ponovo je prvi zapretio Šahtjor. Sevnula je kontra, Tete je vratio loptu do Sudakova koji je sa 16 metara šutirao tik pored gola.

Zvezda je smanjila prednost Ukrajinaca u 58. minutu. Katai je izveo korner, Ohi je nadvisio sve u skoku i pogodio stativu. Lopta je prošetala po liniji, a Dragović je ubacio u mrežu.

Zvezda je nastavila da dominira protiv "rezervista" Ukrajinaca i u 68. minutu stigla do izjednačenja. Dragović je ubacio loptu sa desne strane, a Ohi je pokazao da je rasni strelac. Uklizao je i prosledio je loptu u mrežu.

Međutim, Šahtjor je majstorijom 18 miliona evra skupo plaćenog Brazilca Neresa ponovo dođšao u prednost. Bivši krilni napadač Ajaksa je odbitak sa 16 metara levicom poslao u mrežu. Imala je Zvezda penal u 78. minutu kada je bio oboren Bakajoko. Udarac Milana Pavkova golman Trubin je sjajno odbranio. 

Pokušavala je Crvena zvezda da stigne do izjendačenja, ali je odbrana Ukrajinaca odolela. Crveno-beli su doživeli prvi poraz na pripremama u Turskoj, ali su u dobroj meri parirali Šahtjoru.

Crvena zvezda - Šahtjor 2:3 (0:2)

Strelci: Dragović u 58. i Ohi u 68. za Crvenu zvezdu, a Mudrik u 13, Neres u 18. i 72. minutu za Šahtjor. Teren: hotela "Regnum".

Crvena zvezda: Popović - Pankov, Dragović, Eraković (od 55. Gajić) - Pićini (od 46. R. Živković), Sanogo (od 78. Stanković), Srnić, Rodić (od 75. Bakajoko) - Katai (od 67. Krstičić), Ohi (od 75. Pavkov), Ivanić (od 75. Falko).

Šahtjor: Trubin - Dodo, Marlon, Matvienko, Ismaili - Majkon, Markos Antonio, Mudrik, Neres, Pedrinjo - Nuno Moraeš. Igrali su još: Bondarenko, Bondar, Tete, Sudakov, Vitao, Kornienko, Tobijas, Fernando.

Komentari (0)

Sport