Fudbal

Partizan poražen od moskovskog Dinama: Prekidi kobni po crno-bele

Komentari

Autor: Euronews

02/02/2022

-

16:13

Partizan poražen od moskovskog Dinama: Prekidi kobni po crno-bele
Partizan poražen od moskovskog Dinama: Prekidi kobni po crno-bele - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je poražen od Dinama iz Moskve 2:1 na pripremama u Beleku, ali je protiv drugoplasirane ekipe odigrao jedan dobar, više nego egal meč. Poraz je usledio posle jedne greške u 88. minutu, ali crno-beli mogu da budu zadovoljni igrom, ne i promašenim prilikama.

Jak vetar i obilna kiša pretili su da odlože meč, teren je bio pod vodom oko podneva, ali je antalijska mikroklima pokazala svoju ćud. Čim je stala kiša, teren se brzo prosušio u Sportskom centru hotela "Regnum", pa je problem igračima pravio samo vetar koji je prilično ometao igru.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je iznenadio postavom jer je ostavio Meniga i Rikarda Gomeša na kjlupi, a u špic poslao talentovane napadače Sameda Baždara i Marka Milovanovića.

Trener Moskovljana Sandro Švarc izveo je veoma kvalitetan sastav, sa udarnim iglama u veznom redu Makarovim, Fominom i Morom, dok su u špicu napada bili odlični Jaroslav Gladišev i novajlija, iskusni reprezentativac Fedor Smolov koji je pojačao ekipu iz Lokomotive.

Igralo se disciplinovano, a prvi je zapretio Partizan. Miloš Jojić je dobro izveo slobodan udarac sa preko 20 metara, ali je Šunin bio na mestu. Međutim, iz prvog udarca na gol Dinamo je poveo. Fomin je sa 20 metara izveo slobodan udarac, lopta je prošla pored zida i od stative se odbila u mrežu.

Kako udarac Igora Vujačića u 9. minutu nije završila u mreži zaista je misterija. Jojić je sjajno izveo korner, štoper crno-belih je na pet metara trznuo loptu glavom a ona je završila pored stative.

Vetar je očigledno odmagao igračima oba tima da uspostave sigurniju pas igru, mada je bilo i nešto više grešaka u dodavanju nego što su nas obe ekipe navikle. Ipak, ponovo je Partizan imao priliku posle prekida, ali Nemanja Miletić je u 15. minutu na drugojh stativi sa tri-četiri metra šutirao paralelno sa golom Šunina.

Moskovljani su dva puta izigrali odbranu crno-belih u pet minuta, prvo je strelac Fomin bio izblokiran na desetak metara od gola, a onda je golman Popović izašao kao pobednik protiv Smolova u situaciji "jedan na jedan".

Jojić je posle pola sata igre oprobao udarac sa 25 metara. Bio je to razoran udarac koji je Šunin pogledom ispratio, ali je lopta prohujala pored stative. Sjajnu priliku imao je lider Superlige u 37. minutu. Marko Milovanović je odlično kontrolisao loptu u polukontri, na vreme je odložio Lazaru Markoviću na 16 metara. Kapiten crno-belih je ušao kor-dva u šesnaesterac, snažno šutirao pod prečku, ali je Šunin efektno odbranio. Iz kornera preslikana situacija iz 9. minuta. Igor Vujačić je skoor sa istog mesta glavom poslao loptu pored gola!

Rusi su na odmor otišli sa golom prednosti, ali meč je bio potpuno egal, a crno-beli su propustili tri odlične prilike.

Stanojević je u drugom delu poslao na teren Natha, Terzića, Meniga i Rikarda Gomeša, koji je odmah ušao u priliku. Dobro je šutirao ali je lopta prohuhajala pored gola. Kiša je dodatno otežavala igru u nastavku, međutim crno-beli su nametnuli jači ritam sa željom da stigne do izjednačenja.

Posle 10-tak minuta igre izmešu dva šesnaesterca, crno-beli su naprtavili dve dobre akcije, zatresla se i mreža Šunina, ali je Rikardo bio u ofsajdu, kao i Mening nešto pre njega. Šunin se opet istakao u 64. minutu jer je odbranio odličan šut Terzića sa 15 metara. Posle kornera crno-beli su izjednačili. Posle gužve, pokušao je Rikardo, Vujačić je u padu pogodio prečku, ali je Natho glavom ubacio loptu u mrežu za zasluženo izjednačenje.

Crno-beli su očigledno u boljoj fizičkoj kondiciji od rivala u ovom momentu, lakše su kontrolisali meč i pretili. Međutim, u fiinišu meča golman Popović je odlično odbranio dva udarca, da bi posle kornera Galkin bio ostavljen usamljen na 15 metara. On je taj luksuz u 88. minutu iskoristio za trijumf Dinama od 2:1.

Partizan očekuje 5. februara poslednji meč na priprema protiv Dinama iz Batumija.

Partizan - Dinamo Moskva 1:2 (0:1)

Strelci: Natho u 65. za Partizan, a Fomin u 5. i Galkin u 88. minutu za Dinamo. Teren: hotela "Regnum"

Partizan: Popović - Živković, Vujačić, Miletić, Urošević - L. Marković (od 46. Natho), Zdjelar, Jojić (od 74. L. Pavlović), Jović (od 46. Terzić) - Baždar (od 46. Menig), Milovanović (od 46. Rikardo Gomeš).

Dinamo Moskva: Šunin - Kuticki, Varela, Osokin, Laksat - Moro, Fomin, Sulakvelidze, Makarov - Smolov, Gladišev. Igrali su još: Skopincev, Tjokavin, Paršivljok, Mazurin, Galkin, Ces.

Komentari (0)

Sport