Fudbal

Igrači Hondurasa upali u hipotermiju na utakmici protiv SAD: Temperatura tokom meča bila -16C

Komentari

Autor: Euronews

03/02/2022

-

11:42

Igrači Hondurasa upali u hipotermiju na utakmici protiv SAD: Temperatura tokom meča bila -16C
Igrači Hondurasa upali u hipotermiju na utakmici protiv SAD: Temperatura tokom meča bila -16C - Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Clayton-King

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Sjedinjenih Američkih Država salvadali su Honudras u 11. meču kvalifikaciaj za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru (3:0), a taj susret odigran je po izuzetno hladnom vremenu zbog čega su dvojica igrača gostiju doživela hipotermiju.

Naime, na početku susreta u Minesoti spoljna temperatura je bila minus 25 stepeni Celzijusa, a tokom utakmice je malo "otoplilo" pa je bilo minus 16.

Sve vreme je duvao jak vetar koji je davao subjektivan osećaj još veće hladnoće, a golman Hondurasa Luis Lopez i napadač Ronel Kjoto su morali da napuste igru jer su se osećali mnogo loše, odnosno telesna temperatura im je pala ispod 35 stepeni.

Igrači Hondurasa su želeli da se utakmica odloži, ali njihovi zahtevi nisu uslišeni, a upravo na tu temu je pričao i slektor domaće selekcije Greg Berhalter.

"Pomogli smo im koliko smo mogli kako bi se utakmica odigrala normalno. Znate, kad smo mi igrali u Hondurasu temperatura je bila 32 stepena i nije bilo lako igrati u tim uslovima. Naši igrači su se tada osećali veoma loše. To je sve sastavni deo kvalifikacija", rekao je selektor SAD.

Komentari (0)

Sport