Fudbal

Stanković sumirao pripreme Zvezde: Čista petica

Komentari

Autor: Euronews

03/02/2022

-

12:57

Stanković sumirao pripreme Zvezde: Čista petica
Dejan Stanković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde završili tronedeljne pripreme u Antaliji, a trener Dejan Stanković sumirao je utiske posle njih.

Crvena zvezda se u Turskoj spremala za nastavak sezone, u kojoj je čeka velika borba za odbranu titule šampiona Srbije, kao i nacionalni kup, ali i učešće u nok-aut fazi Lige Evrope.

Zvezda je zabeležila po pobedu, remi i poraz u tri pripremne utakmice. Poslednja, pred povratak u Beograd, protiv austrijskog Altaha, prekinuta je zbog nevremena.

"Pripreme su protekle veoma dobro, kompletan utisak je čista petica", naveo je Stanković, koji je posebno bio zadovoljan učinkom mlađih igrača, kojih je u Antaliji bilo nekolicina.

Zadovoljan je Stanković i pojačanjima. U Zvezdu su u zimskom prelaznom roku došli Ohi Omožuanfo i Kristijano Pićini, koji su bili u Turskoj, kao i Nemanja Motika.

"Ohi i Pićini su dva velika pojačanja. Što se Motike tiče, mi smo prošli pripreme. Videćemo kako će se on uklopiti, što se brže adaptira, biće bolje za sve", kazao je Dejan Stanković.

Otišli su Marko Lazetić i Njegoš Petrović, za koje je rekao da su dva "sjajna momka i fudbalera" i poželeo im je sreću u nastavcima karijera.

Što se tiče igračkog kadra, Stanković je rekao da mu je žao zbog povrede Veljka Nikolića, dok je istakao da je Loi Dioni imao priliku da se dokaže, ali se "jednostavno nije uklopio".

Kada je reč o prethodnoj polusezoni, Stanković je rekao da je ona bila teška i najavio borbu u nastavku.

"Gledaćemo da okrenemo točak sreće na našu stranu, jer ćemo u 16 mečeva ući kao da je svaki finale. To vam obećavam. Navijač Zvezde treba de se prepozna među našim igračima. To je lična karta koju ja želim".

Komentari (0)

Sport