Fudbal

Finale Kupa Afrike: Zlatna medalja je sutra u avionu za Liverpul

Komentari

Autor: Euronews

06/02/2022

-

11:48

Finale Kupa Afrike: Zlatna medalja je sutra u avionu za Liverpul
Finale Kupa Afrike: Zlatna medalja je sutra u avionu za Liverpul - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Sadio Mane ili Mohamed Salah? Jedan od dvojice asova Liverpula vratiće se iz Kameruna sa zlatnom medaljom na Ostrvo, s tim da će pobednik između njih dvojice svakako prvi put postati šampion Afrike. Finalni duel u Kamerunu između Egipta i Senegala igra se od 20 časova.

Egipat je sedmostruki šampion Afrike, Senegal je izgubio dva finala do sada. Međutim, Mohamed Salah nije igrao 2010. godine u Angoli kada je Egipat poslednji put osvojio pehar pobedom nad Ganom 1:0. Imao je "Faraon" šansu 2017. godine u Gabonu, ali je izgubio veliko finale protiv Kameruna 2:1, kada je Abubakar bio brži od sudijske pištaljke. 

"Moj san je da osvojim titulu sa Egiptom. Na klupskom planu sam sve osvojio, ali sa selekcijom još ništa", izjavio je Salah koji je bio junak četvrtfinala protiv Maroka.

 

 

Sadio Mane ima isti san. Senegal je pre tri godine bio poražen u finalu od Alžira 1:0 i sada želi iz drugog pokušaja da postane kralj Afrike. Senegelaci do četvrtfinala nisu primili ni gol, a protiv Ekvatorijalne Gvinehe i Burkine Faso proradio je napad, pa su po tri puta zatresli mrežu rivala.

"Jedan će biti veoma srećan, a onaj drugi mnogo manje. Teško je doći do finala jednog takvog turnira, a znam da je pritisak na njima dvojici veoma veliki. Obojica mogu da ostvare san i dođu do velikog trofeja. Ponosan sam na njih, lideri su svojih ekipa koje su veoma kvalitetne. Očekujem impresivno finale", komentarisao je Jirgen Klop, njihov menadžer u Liverpulu.

Egipat osmi ili Senegal prvi put na krovu Afrike? U dosadašnja četriri meča ova dva rivala na Kupu Afrike bilo je 2:2.

Komentari (0)

Sport