Fudbal

Znao sam da ću ponovo moći da igram fudbal: Kristijan Eriksen pričao prvi put od potpisivanja novog ugovora

Komentari
Znao sam da ću ponovo moći da igram fudbal: Kristijan Eriksen pričao prvi put od potpisivanja novog ugovora
Kristijan Eriksen - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Scena Kristijena Eriksena kako pada na travu tokom utakmice njegove Danske i i selekcije Finske na Evropskom prvenstvu prošle godine svima se urezala u sećanje, a danas, nešto više od pola godine od pretrpljenog srčanog udara Danac se vraća na teren.

Potpisao je ugovor sa engleskim Brentfordom i u opširnom intervju za klupski sajt prvi put otvoreno pričao o svemu štomu se dogodilo.

"Shvatio sam šta mi se desilo tek nekoliko dana nakon utakmice protiv Finske. Ali, uvek sam verovao da mogu da se vratim na teren. U protelih 7-8 meseci sam uradio mnogo testova i analiza i svi rezultati koje sam dobijao su mi davali nadu da će se to zaista i dogoditi", počeo je Eriksen svoju priču.

Danski reprezentativac je u vreme srčanog udara bio član Intera, kluba koji ga je sve vreme podržavao, mnogo mu pomogao u procesu rehabilitacije, ali je na kraju saradnja, ipak, okončana. Mnogo se spekulisalo oko toga gde bi Eriksen mogao da nastavi karijeru, a izbor je pao na Brentford.

"Razmišljao sam mnogo o tome i procenio da je ovo najbolja opcija. Igraću Premijer ligu i dobiti priliku da pokažem koliko mogu. Ono što je važno u ovom trentuku je da mi je srce u redu, sve ovo vreme sam bio strpljiv, verovao trenerima i doktorima i evo me na novom početku", rekao je Eriksen i dodao:

"Želim da dokažem kako mogu da igram, odnosno da sam isti kao i svi drugi. Istina, biće mi potrebno vreme da se vratim u formu, ali trenutno se osećam sjajno. Iza mene je najduži period u mom životu koji je protekao bez igranja fudbala i zbog toga mi je bilo teško. Ipak, vraćam se i verujem da ću biti isti onakav kakav sam bio i pre ovoga".

Komentari (0)

Sport