Fudbal

Argentinci potvrdili učešće na Kopa Amerika: Selektor Lionel Skaloni nije oduševljen ovom odlukom

Komentari

Autor: tanjug

07/06/2021

-

10:39

Argentinci potvrdili učešće na Kopa Amerika: Selektor Lionel Skaloni nije oduševljen ovom odlukom
Argentinci potvrdili učešće na Kopa Amerika: Selektor Lionel Skaloni nije oduševljen ovom odlukom - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Reprezentacija Argentine definitivno će učestvovati na predstojećem Kopa Amerika koji u Brazilu startuje 13. juna, saopštio je Fudbalski savez ove zemlje.

Do početka Prvenstva Južne Amerike ostalo je još samo sedam dana, a organizaciju ovog takmičenja prate brojne kontroverze.

Počevši od izmeštanja domaćinstva iz Kolumbije i Argentine u Brazil samo dve nedelje pre početka, usled masovnih demonstracija u Kolumbiji i loše epidemiološke situacije u Argentini, do glasina koje kruže da kapiteni pojedinih selekcija zagovaraju bojkot Kopa Amerika, zbog straha od zaraze koronavirusom.

Fudbalski asovi poput Kazemira, Luisa Suareza, Huna Kvardada otvoreno su protiv održavanja Kopa Amerika, a iako je Fudbalski savez Argentine potvrdio učešće, selektor „gaučosa“ Lionel Skaloni izrazio je svoju zabrinutost zbog epidemiološke situacije u Brazilu.

"Situacija u Brazilu je podjednako loša, ako ne i gora od one koja vlada kod nas u Argentini“, rekao je Skaloni, a prenosi španska Marka, i dodao:

"Sa te tačke gledišta, teško je složiti sa ovakvom odlukom, ali moramo da idemo dalje. Učestvovaćemo na ovom šampionatu, iako je mnogo nepoznanica.

U saopštenju Fudbalskog saveza Argentine se navodi da su učinjeni veliki napori kako bi se obezbedila potpuna medicinska zaštita svih članova nacionalnog tima i da će se zajedničkim snagama prebroditi sve nedaće koje su podjednako pogodile čitav južnoamerički kontinent.

Komentari (0)

Sport