Fudbal

Stojković zadovoljan remijem protiv Jamajke: Debitanti opravdali očekivanja

Komentari

Autor: tanjug

07/06/2021

-

13:24

Stojković zadovoljan remijem protiv Jamajke: Debitanti opravdali očekivanja
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, zadovoljan je remijem "orlova" na prijateljskom susretu protiv Jamajke u Japanu (1:1).

Naravno da je nacionalni tim Srbije kvallitetniji i bolji tim od rivala, ali ako se zna da je susret u Miki Sitiju počelo čak sedam igrača kojima je ovo bio debitantski nastup za reprezentaciju, onda slika iz Japana postaje drugačija.,

"To se pre svega odnosi na dešavanja u drugom poluvremenu. Napravili smo u pauzi četiri izmene, promenili sistem i to je dalo rezultat. Igrali smo mnogo bolje u drugom poluvremenu. Utakmica je bila jako zahtevna u fizičkom smislu. Protivnik je bio izuzetno spreman i bukvalno se na svaku loptu išlo sa dosta faulova, što je nama stvaralo probleme. Nemam razloga da budem nezadovoljan, tim pre što je u našem timu bilo puno debitanata, ako se ne varam čak šest-sedam u startnoj postavi“, rekao je Stojković za zvaničan sajt Fudbalskog saveza Srbije i dodao:

"Upravo im je drugo poluvreme pokazalo da fudbal ume da bude veoma kreativan i da zadovolji sve, kako njih koji ga igraju, tako i nas na klupi i ljude koji prate utakmicu na televiziji. Moram još jednom da pomenem faktore koji nam nisu išli u prilog, pre svega dalek i naporan put, kao i vremensku razliku u Japanu. Momci još uvek imaju problema sa spavanjem i ovo što su danas odigrali ja im zaista čestitam“.

Mogla je Srbija i do potpunog preokreta, da je šut Nemanje Gudelja u poslednjem minutu bio malo precizniji.

"Idealna pozicija, već sam je video u mreži. Praktično, samo da je pogodio okvir gola. Gudelj je igrač koji ima izuzetno precizan i jak šut. Mislio sam da će ići na varijantu jačine, a ne tehnike. On se opredelio za ovo drugo i nažalost pogrešio. Ali nema veze, ništa se ne bi promenilo u mom stavu o utakmici i da smo pobedili Jamajku. Jedno je sigurno, momci su pružili makismum i ne bi bilo pošteno da su izgubili. U svakom slučaju, jedno veliko iskustvo za debitante, oni će celog života pamtiti ovaj dan jer su prvi put u karijeri branili boje najboljeg tima svoje zemlje“, istako je Stojković.

Komentari (0)

Sport